Gemeente Gilze en Rijen


* Seksinrichting Hulten krijgt exploitatievergunning
College stelt startnotitie vast voor woningbouw aan Strijp/Wildschut

Het college van B en W van Gilze en Rijen heeft de startnotitie over de ontwikkeling van het gebied aan de noordwestkant van Gilze vastgesteld.

Begin 2005 begint de formele procedure om te komen tot vrijstelling van het bestemmingsplan. Daaraan is een inspraakprocedure gekoppeld.

Het gaat om het gebied tussen de Strijp, Jachtveld, Wildschut, Wissel en het buitengebied in Gilze. Bedoeling is om daar woningen te bouwen. Het gebied ligt ingeklemd tussen de bestaande bebouwing en het buitengebied. Het gaat om een oppervlakte van circa 2,6 ha.

Het gebied wordt nu beschreven in diverse verschillende bestemmingsplannen en heeft daarin niet de bestemming woningbouw. Om dat toch mogelijk te maken, is een procedure in het kader van artikel 19.1 van de Wet Ruimtelijke Ordening de meest logische en snelste optie. De provincie wil hieraan meewerken.

De projecten Ridderstraat (nabij bergingsvijver), woningen aan de Warande (tussen Nieuwstraat, A58 en de Warande) en Strijp/Wildschut liggen alle drie in de noordwest hoek van Gilze. De plannen kunnen straks vrijwel gelijktijdig worden ontwikkeld.

De gronden in het gebied Strijp/Wildschut zijn grotendeels eigendom van de gemeente. Op dit ogenblik is aan de Wildschut het kinderdagverblijf Ziezo gevestigd en een ruimte voor kunstenaars (Wild Art). Beide hebben een huurcontract. Er zal nog overleg plaatsvinden.

Drie prijsklasses

In totaal kunnen er op deze drie locaties gezamenlijk 111 woningen gerealiseerd worden. Gedacht wordt aan vrijstaande woningen en rijtjeswoningen in een ruim opgezette woonomgeving. Zestig van die woningen kunnen worden gebouwd binnen het gebied Strijp, Jachtveld, Wildschut en Wissel. Voor de Wildschut wordt gedacht aan 27 huur- en koopwoningen rond de 150.000, eveneens 27 woningen in de prijsklasse tot 214.000 en tenslotte 6 koopwoningen in de categorie boven 214.000.

Behalve aan woningbouw wordt in de startnotitie aandacht besteed aan groenontwikkeling. Er komt een groenplan. Doel daarvan is de bebouwing landschappelijk in te passen bij bestaande groenstructuren en de rand van het buitengebied.

Er is een programma van eisen opgesteld. Daarin is aangegeven dat ook aan aanpasbaar bouwen moet worden gedacht. Als de bebouwing is voltooid, moet de wijk een groene uitstraling krijgen. De gebruikelijke parkeernorm wordt gehanteerd.

TOP

Seksinrichting Hulten krijgt exploitatievergunning

Er is een exploitatievergunning verleend voor een seksinrichting en saunaclub aan de Rijksweg te Hulten. Aan het verlenen van de vergunning is een procedure vooraf gegaan, zoals die wordt omschreven in de wet Bibob en het prostitutiebeleid van de gemeente Gilze en Rijen.

Daarnaast is er overleg geweest met de eigenaar, de leidinggevenden van de seksinrichting, het Regionaal Prostitutieteam, de Belastingdienst, GGD Hart voor Brabant, brandweer en politie. Eerder verleende het college al een bouwvergunning en is aan de planologische voorwaarden voldaan.

De geplande startdatum voor de saunaclub aan de Rijksweg is 12 januari 2005. Inmiddels is ook een verzoek voor een gebruiksvergunning en een Drank- en Horecavergunning ingediend. De brandweer voert nog een controle uit op onder meer de verbouwing van het pand om de gebruiksvergunning daadwerkelijk te kunnen verlenen.

De verleende exploitatievergunning kan, na de eerste controle-bevindingen van GGD, brandweer of politie of gemeente, eventueel worden aangepast.

TOP