Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 11 januari

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Maandagmorgen even voor twaalf uur stelde politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster, naar aanleiding van een tip, een onderzoek in een pand op de Strevelsweg in. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 89 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* VIJFHONDERD VERDROOGDE HENNEPPLANTEN IN BESLAG GENOMEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster ontmantelde tijdens een ontruiming van een woning op het Lodewijk Pincoffsplein een hennepkwekerij. In de woning werden 500 verdroogde hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Eneco-personeel constateerde dat de elektriciteit illegaal werd afgetapt en sloot de stroomvoorziening af. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* AUTO UIT DE BOCHT
BARENDRECHT - Maandagavond omstreeks half tien raakte op de oostbaan van de rijksweg A29 een 29-jarige man uit Rotterdam gewond, nadat hij met zijn auto uit de bocht was gevlogen. Zijn mede-inzittende, een achttienjarige plaatsgenoot, raakte ook gewond. De 29-jarige man was de macht over het stuur verloren, waarna de auto tegen de vangrail kwam, vervolgens meerdere malen over de kop sloeg en uiteindelijk op zijn dak tot stilstand kwam. De automobilist kon op eigen kracht uit de auto komen terwijl brandweerpersoneel de 18-jarige man, die bekneld was geraakt, uit zijn benarde positie haalde. Beide slachtoffers werden door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond respectievelijk naar het Erasmus Medisch Centrum en MCRZ, locatie Zuider in Rotterdam vervoerd.


* MAN VAN AUTO BEROOFD
ROTTERDAM - Een 21-jarige koerier is maandagavond omstreeks half acht op de Molenlaan van zijn auto beroofd. De Rotterdammer liep naar zijn auto toen hij plotseling door twee nog onbekende mannen tegen de grond werd geduwd. Het tweetal pakte de sleutels van de 21-jarige man af en ging er vervolgens in de groen/gele Fiat Panda van de man vandoor.
De recherche van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in.