Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - motorrijder gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 11-01-2005

Bij een verkeersongeval tussen twee auto's en een motor op de Utrechtsestraat in Arnhem is maandagochtend één gewonde gevallen. Het slachtoffer, een 33-jarige man uit Duiven, reed even voor negen uur op zijn motor vanuit het centrum richting Oosterbeek. Op dat moment kwam uit tegenovergestelde richting een auto, bestuurd door een 30-jarige man uit het Limburgse Stein, die linksaf een parkeerplaats opreed. Daarbij zag hij kennelijk de naderende motorrijder over het hoofd. De motorrijder botste vervolgens frontaal op de 30-jarige Limburger en vervolgens tegen de auto van een 45-jarige vrouw uit Oosterbeek. De Duivense motorrijder liep als gevolg van het ongeval schouderletsel op en is naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. Alle drie de voertuigen moesten worden afgesleept in verband met opgelopen schade.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man ingesloten in warenhuis

Publicatiedatum: 11-01-2005

De Arnhemse politie heeft maandagavond een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak. Omstreeks acht uur kwam er een inbraakalarm binnen bij een warenhuis aan het Velperplein. Agenten stelden een onderzoek in en zagen van buitenaf een man in het gebouw lopen. Samen met een sleutelhouder werd een onderzoek in het pand in gesteld, waarbij de 32-jarige man werd aangetroffen. De man verklaarde later tegenover de politie dat hij via een openstaande deur het pand was binnen gegaan en daar bier had willen drinken zonder last te krijgen met de politie. Even later bleek de deur in het slot te zijn gevallen waardoor de man niet meer naar buiten kon. Op zoek naar een uitgang veroorzaakte de man het alarm. De man had verder verklaard niet op diefstal uit te zijn geweest. Ook bleek er geen schade te zijn veroorzaakt. Na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte winkeldief struikelt en raakt gewond
Publicatiedatum: 11-01-2005

Een 55-jarige man uit Arnhem is maandagmiddag gewond naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Oostburgwal een misstap had gemaakt. Surveillerende agenten werden rond twee uur door passanten geattendeerd op het feit dat er voor een winkel aan de Oostburgwal een man gewond op straat zou liggen. Bij navraag onder de omstanders bleek de man zojuist de zaak zijn uitgelopen terwijl hij verdacht werd van winkeldiefstal. Winkelpersoneel zat achter de man aan terwijl een andere bezoekster wilde de man gebaren te blijven staan. In een poging de vrouw te ontwijken maakte de Arnhemmer een misstap en kwam te vallen. Als gevolg daarvan liep hij beenletsel op. De Arnhemmer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Door het winkelpersoneel is aangifte gedaan van winkeldiefstal. De buit, die de Arnhemmer bij zich had, is aan de zaak teruggegeven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - autosleutels kwijt: auto in vlammen

Publicatiedatum: 11-01-2005

Op de Johan de Wittlaan is maandagmiddag een bestelbusje in vlammen op gegaan. Gewaarschuwde agenten troffen kort na de melding een 35-jarige Roermondenaar aan die verklaarde de auto te hebben geleend van een kennis. In Arnhem was hij de autosleutels kwijtgeraakt, waarop hij besloot een ruitje te forceren en het contact door te verbinden. Daarbij ging het mis, want de auto vloog in brand. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven. De auto brandde volledig uit en bleek rijp voor de sloop.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden