Gemeente Voerendaal


11/1/2005 - Ondersteuning invullen belastingaangifte 2004

Ouderen en gehandicapten met een beperkt inkomen kunnen ook dit jaar weer gebruik maken van ondersteuning bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting over 2004. Hiervoor kunt u terecht bij het wekelijkse belastingspreekuur voor inwoners van 55 jaar en ouderen.

Het spreekuur is elke woensdag van 10.00 11.30 uur in Cultureel Centrum de Borenburg, Furenthela 16 in Voerendaal. Van 2 februari 13 april 2005 is er tevens spreekuur op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur in de vergaderruimte van de gemeenschappelijke ruimte van Woonzorgcomplex De Linde, Houtstraat 23 Klimmen.

Het spreekuur is alleen op afspraak. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de Stichting Dienstverlening Ouderen Heerlen, telefoon 045-4004455. Diegenen die vorig jaar al een beroep hebben gedaan op het belastingteam hebben inmiddels al een oproep gekregen. Zij hoeven dan ook geen nieuwe afspraak te maken.

Tijdens het spreekuur zijn vrijwilligers van het Belastingteam Heerlen aanwezig om u van dienst te zijn. Zij zijn opgeleid en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het terrein van belastingaangiftes. U kunt ook met andere formulieren op het spreekuur terecht. De medewerkers van het belastingteam zullen uw gegevens uiteraard vertrouwelijk behandelen

Mocht u wegens ziekte of handicap niet naar de dichtstbijzijnde locatie kunnen gaan, dan is het mogelijk dat een medewerker van het belastingteam u thuis bezoekt.

Met name voor ouderen met alleen AOW en eventueel een klein pensioen kan het interessant zijn om aangifte te doen omdat zij veelal in aanmerking komen voor teruggave.