Ingezonden persbericht


NYK Logistics beheerst nachtleveringsproces met Intermec 700-serie

Nijmegen, 11 januari, 2005 - Intermec Technologies, dé leverancier van totaaloplossingen voor supply chain management, heeft de Intermec 700 serie handheld geleverd aan NYK Logistics te Mechelen. Met behulp van deze handheld wordt nu optimaal gebruik gemaakt van de techniek ter ondersteuning van de logistieke activiteiten.

Vanuit Mechelen worden autodealers in België en Noord Frankrijk s nachts voorzien van reserveonderdelen. Deze Belgische dochteronderneming van s werelds grootste rederij, de Japanse NYK Group, zorgt er iedere nacht voor dat circa 5000 colli van verschillende merken die overdag zijn besteld, veilig en snel op de juiste plek afgeleverd worden. Bovendien zijn er geen opslagkosten, aangezien de distributie van de onderdelen cross-dock plaatsvindt. Via het track & trace-systeem dat beschikbaar is via het extranet van NYK, kunnen klanten het complete logistieke traject volgen of achteraf inzien.

NYK Logistics besloot enkele jaren geleden een webgebaseerd track & trace-systeem te laten bouwen dat voor uiteenlopende client-omgevingen, de bestaande apparatuur én nieuwe toepassingsmogelijkheden geschikt zou zijn. Belangrijkste eigenschap van het nieuwe systeem moest echter zijn dat de IT van nieuwe klanten er moeiteloos, zonder aanpassingen aan hun kant, op kan aansluiten. Infrastructuurpartner Business Network Systems heeft deze webapplicatie ontwikkeld.

Het track & trace-systeem is inmiddels de levensader van de automotive-activiteiten van NYK Logistics waarbij betrouwbaarheid van de data essentieel is. Hetzelfde criterium werd gehanteerd tijdens de selectie van de handheld die via een draadloze infrastructuur werkt. Ook moesten magazijnmedewerkers en chauffeurs er goed mee kunnen werken.

Uiteindelijk heeft hardwarepartner PHI DATA vijf toestellen voorgesteld, aldus Eric Derbaix, General Manager Automotive NYK Logistics. De handheld voor de chauffeurs moest niet alleen zeer solide, maar ook geschikt voor GPRS-communicatie zijn. Na het testen van de functionaliteit en het nagaan van referenties kwam de Intermec 700-serie als beste uit de bus. Naast de robuustheid en de compatibiliteit met Microsoft.NET viel ons vooral de gebruiksvriendelijkheid van de toestellen op, mede dankzij het touch screen. Bovendien is de gebruikersinterface van de Intermec 700-serie een stuk duidelijker dan bij vergelijkbare handhelds en bevatten de toestellen meer functionaliteiten. Ook de GPRS-mogelijkheden van de Intermec 700-serie bieden ons veel voordelen. We zijn nu in staat nacht en dagritten zodanig te combineren dat de chauffeurs gewoon kunnen doorwerken. Hetzelfde gaat op voor de magazijnmedewerkers. Al met al is ons logistieke systeem een stuk eenvoudiger geworden.

Het complete klantverhaal, afbeeldingen en overige informatie over Intermec is verkrijgbaar via:

PRZence
Laureen Dix
Tel. +31 (0)24-641.7383
Laureen.Dix@PRZence.com

Intermec Technologies Benelux BV
Monique Wouters
Tel.: +31 (0)24 372.3146
Fax: +31 (0)24 372.3195
monique.wouters@intermec.com
Website: www.intermec.nl / www.intermec.be

Over Intermec
Intermec Technologies Corp. Maakt onderdeel uit van UNOVA Inc. en levert wereldwijd toonaangevende oplossingen voor logistieke productafhandeling. Het bedrijf produceert en integreert hard- en software voor wired en wireless data-acquisitie, zoals Intellitag® RF/ID (radio frequency identification), mobiele computersystemen, barcode-printers en labels. De producten van Intermec worden in vele bedrijfstakken gebruikt om de productiviteit, de kwaliteit en reactiesnelheid van zakelijke processen te verbeteren: van goederenstroombeheer en enterprise resource planning tot en met buitendienstverkoop en service op locatie.

PRZence

Leave your mark