Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


11 januari 2005


Baak - man betrapt met zakken hennep


De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een controle op de Zutphen-Emmerikseweg in Baak een 25-jarige man uit Gorssel aangehouden die in zijn bestelbus ruim 20 zakken met getopte hennep bleek te vervoeren. De man liep omstreeks 03.50 uur tijdens een alcoholcontrole tegen de lamp en de lucht die uit z'n busje kwam was overduidelijk afkomstig van hennep. De man werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en vandaag is een 24-jarige plaatsgenoot over het gebeurde verhoord. De 120 kg hennep is in beslag genomen en wordt vernietigd. De politie heeft in verband met het onderzoek niet eerder melding van de aanhouding gemaakt. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Drankrijder betrapt


Agenten hebben maandagavond bij een controle op de Rekhemseweg een 50 jarige automobilist uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,7 prom. De man kreeg een boete.


In Winterswijk werd bij een controle op de Wooldseweg een 20 jarige automobilist uit Anrochte (D) betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 0,5 prom en kreeg een boete.


Bij een controle op de Rijksweg in Hoog Keppel bleek een 33 jarige automobilist uit Arnhem onder invloed van alcohol. Hij blies 0,8 prom. De man kreeg een boete.


Steenderen - roestvrijstalen platen weggenomen


Bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg werd afgelopen weekend een hoeveelheid roestvrijstalen platen weggenomen. Het gaat om 30 platen van 2,5 m. lang. Het totaalgewicht is 500 kg. Om op het terrein te komen werden een toegangshek vernield. De politie is een onderzoek gestart.


Zeddam - 55 bestuurders geen gordel


Agenten hebben maandag bij een controle op de Kilderseweg 55 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordel. Zij kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x vervallen APK, 1x niet voeren juiste kentekenplaat,1x niet voeren van de juiste kentekenplaat op de aanhangwagen, 2x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x versleten banden, 1x losbreekreminrichting niet goed bevestigd en 1x opgeven valse naam.


Doetinchem - Auto in brand


Door onbekende oorzaak stond maandagmiddag de auto van een 35 jarige inwoner uit Winterswijk in brand. De man rook op de A18 een rooklucht en zette bij de afslag aan de Terborgseweg zijn auto aan de kant. Op dat moment stond de auto in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Mogelijk dat de brand is ontstaan doordat de uitlaat niet geheel vastzat en ergens tegenaan schuurde.


Vragender - 8 bestuurders te hard


Agenten hebben maandagmiddag bij een controle op de Oude Winterswijkseweg 8 bestuurders betrapt op het te hard rijden. Van 86 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km. Er is hier 80 km toegestaan.


Bij een snelheidcontrole op de Debbeshoek in Ulft reden 2 bestuurders te harder dan de toegestane snelheid van 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km. Verder werd 1x bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en 1x wegens overbelading.


Op de Ruurloseweg in de Borculo werden 7 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --