Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


11 januari 2005


Eefde - Onderzoek gestolen auto


De politie stelt een onderzoek naar de diefstal van de auto van een 26 jarige Lochemmer. De auto werd zaterdagavond tussen 19.00 en 22.15 uur weggenomen vanaf de Kapperallee in Eefde. Enige uren later rond 23.00 werd de auto totaal vernield teruggevonden na een aanrijding op de Hanzeweg in Lochem. Bij de aanrijding waren een schakel/regelkast van de riolering, een stenen muurtje en enkele amsterdammertjes omver waren gereden. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt hen te bellen naar 0900 8844.


Zutphen - Bromfietser raakt licht gewond

Een 16 jarige bromfietser uit Zutphen raakte maandagmiddag licht gewond na een aanrijding. Een 40 jarige automobiliste gaf rond 14.20 uur op de Kleine Omlegging geen voorrang aan de bromfietser die op de rotonde reed. Hij viel en had een pijnlijk been.


Zutphen - Fietsster gevallen

Een 15 jarig meisje uit Zutphen is maandagmiddag door onbekende oorzaak van haar fiets gevallen. Dit gebeurde rond 14.45 uur op de Emmerikseweg. Het meisje werd per ambulance voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Brummen - Drankrijder betrapt

Agenten hebben maandagmiddag bij een controle op het Radeland een 54 jarige automobilist uit Eerbeek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 2,0 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces verbaal op.


Zutphen - Inbraak in woning

In een woning aan de Ida Gerhardtsingel werd maandag ingebroken. Om in de woning te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden onder andere Swarovsky krital en een televisie. Buurtonderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd.


Epse - Inbraak in horecagelegenheid

In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Deventerweg. Dit gebeurde vermoedelijk tussen 04.00 en 04.30 uur. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag uit een gokkast. Om in het pand te komen werd een deur vernield. De politie is op zoek naar getuigen. Misschien hebben voorbijgangers op deze drukke weg, vlakbij de A1, iets verdachts gezien. Zij kunnen bellen 0900 8844.


Zutphen - Winkeldiefstal

Bij een supermarkt aan de Polsbroek werd maandagmiddag een 45 jarige inwoonster uit Zutphen betrapt. Zij wilde goederen ter waarde van E 12,- wegnemen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Agenten hebben de vrouw aangehouden en overgebracht naar het bureau. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Kring van Dorth - 127 bestuurders te hard

Agenten hebben maandagmorgen bij controle op de Bathmenseweg 127 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 270 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km. Er is hier 80 km toegestaan.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --