Ingezonden persbericht


Persbericht

Masterclass voor de uitgever: 'Publishing for Results'

Amsterdam, 11-01-2005
Technische ontwikkelingen, digitalisering, nieuwe combinaties van mediakanalen etc. zijn vergelijkbaar met een perpetuum mobile, een eeuwigdurende beweging. Dit vraagt van (corporate) uitgevers een set van competenties om dit proces te managen. Voor het verwerven van deze competenties is er nu 'Publishing for Results' (P4R). Een masterclass ontwikkeld door GEA adviesgroep en het Instituut voor Media en Informatiemanagement van de Hogeschool van Amsterdam.

P4R is ontwikkeld voor (corporate) uitgever en marketeers die verantwoordelijk zijn voor strategie, ontwikkeling en innovatie. De deelnemers komen uit alle velden van het beroepsdomein en hebben twee jaar relevante werkervaring.

In 8 sessies van 2 dagen maken de deelnemers kennis met trends, concepten, inzichten en technieken. Iedere bijeenkomst wordt een thema belicht vanuit verschillende perspectieven. De thema's bestaan uit de rollen waarin een uitgever moet kunnen functioneren en de bijbehorende competenties. De thema's zijn: Total Marketeer, Knowledge Entrepreneur, Leadership, Publisher for Results, Partner & Networker, Business Architect, Innovator en Great Communicator.

De eigen praktijk van de cursisten staat centraal. Onderling worden kennis, ervaringen, successen en dilemma's uit de praktijk gedeeld waardoor intervisie ontstaat. Ook kunnen deelnemers een beroep doen op een persoonlijke coach. Na afloop hebben de cursisten niet alleen een visie op strategie, ontwikkeling en innovatie van de eigen organisatie, maar hebben ze ook de competenties om die te verwezenlijken. De cyclus wordt afgesloten met een individuele opdracht uit de eigen praktijk en een examen waarin verworven kennis, inzichten en competenties tot uitdrukking komen.

Het Nederlands Uitgeversverbond, de werkgeversorganisatie voor het uitgeverijbedrijf, onderschrijft het belang van een gerichte opleiding voor uitgevers en beveelt de cyclus dan ook van harte aan. Er is plaats voor achttien deelnemers. Daarnaast worden er twee plaatsen gereserveerd voor young high potentials. De bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag en zaterdag, waarbij er mogelijkheid is tot overnachten.

Prijs: E 9.900 excl. BTW en verblijfkosten. Voor medewerkers van NUV -ledenbedrijven geldt een gereduceerd tarief.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat P4R. Contactpersoon is Tom van der Meij, 0294 - 41 09 19/ t.vandermeij@gea.nl


---- --