Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 03 / 2005

Milieuhandhaving Kollumerland c.a. en Achtkarspelen samen

Kollum, 11 januari 2005

Met ingang van 1 januari jl. zijn de afdelingen milieuhandhaving van de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen samengevoegd. De gezamenlijke handhavers zijn ondergebracht in het gemeentehuis in Kollum en zijn ook bij Kollumerland in dienst.
De beide gemeenten denken zo efficiënter te kunnen optreden.

In het kader van de toenemende bestuurlijke aandacht voor het onderwerp handhaving hebben de gemeenten Kollumerland c.a. en Achtkarspelen besloten gezamenlijk een handhavingteam voor de gemeentelijke toezichtstaken in te stellen. Het team bestaat uit 6 personen, Richard Fonk, Chris Molenaar, Marten Huizinga, Sipke Bouma, Peter Smids en er is nog een vacature.

De gedachte hierachter is dat door samenvoeging van de toezichtcapaciteit van beide gemeenten er een kwalitatief hoogwaardiger en efficiënter toezichtapparaat kan ontstaan, dat beter en meer toezicht kan uitoefenen. Door deze samenwerking zijn de specifieke problemen van kleinere organisaties niet meer aan de orde.

De toezichthouders zijn sinds 1 januari 2005 in dienst van de gemeente Kollumerland c.a. en zijn voor de twee gemeentebesturen werkzaam. Beide gemeenten hebben met het oog op deze gezamenlijk aanpak inmiddels ook een gezamenlijk intergemeentelijk handhavingsbeleid en een uitvoeringsprogramma opgesteld.

De toezichthouders zijn op werkdagen tijdens openingsuren van het gemeentehuis in Kollum bereikbaar. Ook kunnen ze telefonisch worden benaderd via telefoonnummer 0511 ­ 458 888 (algemeen nummer gemeentehuis). Voor calamiteiten buiten openingstijden kan worden gebeld met het milieualarmnummer Fryslân 058 ­ 2122422.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.