Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO marktleider in "must have" BPM- en integratietechnologie

Rotterdam/Alkmaar, 11 januari 2005 - In een nieuw onderzoek van de Butler Group onder IT-gebruikers komt TIBCO duidelijk naar voren als marktleider in Enterprise Application Integration (EAI) en Business Process Management (BPM). De ondervraagden zien TIBCO als marktleider in BPM en integratie en TIBCO eindigde in hun waardering boven IBM en alle andere leveranciers. Ook noemden de meeste gebruikers TIBCO als de leverancier die zij zouden kiezen voor een implementatie en als de fabrikant die het beste in staat is een complete EAI- en BPM-infrastructuur te leveren.

Het BPM and Integration Survey werd gehouden onder bedrijven in verschillende takken van industrie en onderzocht onder meer legacy-onderwerpen op het gebied van infrastructuur (SOA/Web Services), risicobeperking en implementatiemethodologie. Het onderzoek bevat tevens een analyse van de marktleiders in BPM en de integratiemarkt en hoe zij zich onderscheiden van andere marktpartijen.

"De recente acquisitie van Staffware door TIBCO zorgt voor een combinatie van hoogwaardige functionaliteit op het gebied van Business Process Management en integratie en plaatst TIBCO in een zeer gunstige positie nu steeds meer organisaties nieuwe businessmodellen nastreven", concludeert Mike Thompson, Hoofd onderzoek Butler Group.

Een exemplaar van het onderzoek, dat werd gehouden op het BPMI Symposium van de Butler Group in Londen, is beschikbaar op aanvraag. Mike Thompson van de Butler Group en Chris Phillips, Marketing Director van TIBCO EMEA, kunnen eventuele vragen beantwoorden.

Over TIBCO Software
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is de belangrijkste onafhankelijke leverancier van bedrijfsintegratiesoftware, zo wijzen marktaandeel en analistenrapporten uit. Daarnaast is TIBCO een toonaangevende leverancier van real-time business, waarmee het bedrijven helpt kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert deze real-time business, ook wel 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Voor meer informatie over TIBCO's bedrijfsintegratie-, bedrijfsprocesmanagement- en enterprise backbone-oplossingen kunt u een bezoek brengen aan de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO staat in Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl