Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten regio Noord-Holland Noord, dinsdag 11 januari

Alkmaar 11-01-2005 - 14.30 uur

Grote verkeerscontrole in Heerhugowaard en Broek op Langedijk

Heerhugowaard, maandag 10 januari 2005.
Maandag, tussen 09.00 en 16.00 uur heeft de politie een uitgebreide verkeerscontrole, gehouden op de Krusemanlaan in Heerhugowaard en op de Westelijk Randweg in Broek op Langedijk. 126 Personen zijn staandegehouden en hebben een proces-verbaal gekregen. Er werden 31 blaastesten afgenomen, maar geen van de bestuurders had gedronken.

De politie kiest voor deze vorm van controle, omdat blijkt dat het persoonlijk aanspreken van bestuurders op hun gedrag of op de staat van hun voertuig het meest effectief is gebleken, daar waar het gaat om het verhogen van de verkeersveiligheid

Er werd gecontroleerd op technische eisen, verkeersgedrag en alcohol. Onder de 126 personen, die zijn staande gehouden vanwege diverse technische mankementen, het niet kunnen tonen van kenteken- of rijbewijs en snelheid, waren 18 vrachtwagen- en 13 taxichauffeurs.

Mogelijk illegale arbeiders aangetroffen op bouwplaats

Zwaagdijk, maandag 10 januari 2005.

Maandagmiddag heeft de Vreemdelingenpolitie een onderzoek ingesteld naar de mogelijke aanwezigheid van illegale werknemers op een bouwterrein aan de Perenmarkt. Tijdens dit onderzoek werden 10 mannen aangetroffen die niet in het bezit bleken te zijn van de juiste documenten. Allen hebben de Turkse nationaliteit en geen van hen beschikt over een bekende verblijfplaats in Nederland. De tien mannen zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Door de Vreemdelingenpolitie wordt een onderzoek ingesteld naar hun verblijfstatus.

Verkeerscontrole

Den Burg, maandag 10 januari 2005.

Maandag werden op verschillende wegen in Den Burg en De Cocksdorp verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 15 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen zoals het niet dragen van een helm (bromfietser) en het niet gebruiken van de veiligheidsgordel. Daarnaast werden zeven autobestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/u op een weggedeelte waar 60 km/u is toegestaan.

Geld en goederen gestolen uit woningen

Hoorn, maandag 10 januari 2005.

Maandagmiddag tussen 12.15 en 15.20 uur werd ingebroken in een woning aan de Ekster. Man kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit de woning werden een portable computer, een DVD-speler, een satelliet-ontvanger en een telefoontoestel weggenomen. Ook bleek dat er geld en sieraden waren verdwenen. Een tv-toestel werd in de tuin terug gevonden.

Diezelfde dag werd ook in een woning aan de Reiger ingebroken. Ook hier kwam men binnen door het vernielen van een raam. Vanuit deze woning werd een tv-toestel weggenomen.

Gezien de tijdstippen en de wijze waarop in beide woning werd ingebroken is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Bromfietsers gewond na aanrijding

Den Burg, maandag 10 januari 2005.

Maandagmiddag raakten twee bromfietsers, een 38-jarige man uit De Koog en een 44-jarige man uit De Cocksdorp, gewond bij een aanrijding op het fietspad naast de Nieuwlanderweg. De man uit de Cocksdorp reed in de richting van Den Burg en de andere bestuurder reed in tegenovergestelde richting. Door tot nu toe onbekende oorzaak botsten beiden frontaal tegen elkaar aan. Hierbij raakten beide bestuurder gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder waar zij zijn opgenomen. Mogelijk dat de weersomstandigheden, windstoten en slagregens, debet zijn geweest aan dit ongeval.

Vrouw van tas beroofd

Heerhugowaard, maandag 10 januari 2005.

Maandagmiddag tussen 17.20 en 17.30 uur is een 43-jarige vrouw uit Heerhugowaard van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep over de Rustenburgerweg ter hoogte van de Meelmolen toen zij werd ingehaald door een bromfietser. Tijdens het passeren voelde de vrouw dat haar tas uit haar handen werd gerukt. De bromfietser reed na de beroving weg over de Amstel in de richting van de van de Paltrokmolen. De bestuurder is ongeveer 25 jaar oud en droeg een gewatteerde zwarte jas en een zwarte helm met aan de onderkant rondom een rode lijn. Hij reed op een donker gekleurde scooter.

Rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

Den Helder, dinsdag 11 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 44-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Krugerstraat. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 655 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Drie gewonden bij aanrijding

Castricum, maandag 10 januari 2005.

Maandagavond raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de Dorpsstraat. De bestuurder van een motor, een 21-jarige man uit Heiloo, reed over de Dorpsstraat komende uit de richting van de Stationsweg. Hij had te laat in de gaten dat twee vrouwen, 72 en 73 jaar en afkomstig uit Castricum, ter hoogte van de Schoolstraat de Dorpsstraat overstaken. Hij reed beide vrouwen aan en kwam vervolgens ten val. Zowel de twee vrouwen als de motorrijder raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk. De verwondingen van de motorrijder bleken mee te vallen. Hij mocht na behandelingen naar huis. De beide vrouwen zijn opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol

Bergen, dinsdag 11 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 59-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Bergerweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 440 ug/l. Dat is tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Computers gestolen.

Hoorn, dinsdag 11 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Wieder. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een raam. Vervolgens werden vanuit een kantoorruimte vijf computers en een hoeveelheid software weggenomen.

Verlichtingscontroles

Alkmaar/Hoorn, dinsdag 11 januari 2005.

Dinsdagmorgen werden op verschillende plaatsen in regio verlichtingcontroles gehouden. Tijdens deze controles werden in totaal 23 fietser bekeurd omdat de verlichting van hun fiets niet of niet goed werkte. (Alkmaar 14, Hoorn 4 en Egmond aan de Hoef 5).

Verlichtingscontroles worden vooral gehouden om de verkeersveiligheid te vergroten. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat meer dan de helft van de inwoners van onze regio het rijden zonder verlichting als verkeersoverlast ervaren. In de aankomende tijd zullen dan ook meer van dergelijke controles plaats vinden.

Diefstal auto

Alkmaar, dinsdag 11 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een personenauto gestolen die geparkeerd stond op het Beneluxplein. Het gaat om een auto van het merk Peugeot, type 106. De auto is rood van kleur en voorzien van het kenteken TX-JG-56.

Rijden onder invloed van alcohol

Alkmaar, dinsdag 11 januari 2005.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 29-jarige bestuurder van een personenauto uit Lelystad aangehouden op de Koelmalaan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 530 ug/l. dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Politie schakelt opsporingsprogramma Ter Plaatse in

Alkmaar, dinsdag 11 januari 2005.

De politie heeft naar aanleiding van de recentelijk gebeurde steekincidenten in Alkmaar, waarbij willekeurige mensen slachtoffer zijn geworden van geweld, haar onderzoeksteam uitgebreid naar 20 rechercheurs.

Uit onderzoek blijkt dat bij alle zaken vermoedelijk drie blanke jongens/mannen zijn betrokken in de leeftijd van 15 tot 25 jaar, die bewapend zijn met mes en honkbalknuppels en donkere driekwart jassen dragen.

De politie heeft dringend de hulp van getuigen nodig en wil graag in contact komen met mensen die in de afgelopen maanden in Alkmaar en in het bijzonder in Oudorp zijn lastig gevallen door groepjes jongeren. Ook mensen die op de dagen van de steekincidenten een combinatie van jongens hebben gezien die mogelijk bij de daden zijn betrokken, worden verzocht te bellen met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844. Indien mensen wel informatie hebben, maar anoniem willen blijven, kan gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland, zal in haar uitzending van woensdagavond 12 januari aandacht aan dit onderzoek besteden. Het programma is te zien vanaf 18.35 uur en wordt elk volgend uur herhaald, tot en met 23.35 uur. Een herhaling vindt op de volgende dag, donderdag, plaats, beginnend van 08.35 uur tot en met 17.35 uur.

De dagen van de steekincidenten zijn: maandag 3 januari op Molenkade, rond 03.00 uur; vrijdag 7 januari, rond 22.30 uur en op zondag 9 januari, omstreeks 00.40 uur in het Victoriepark; en op zondag 9 januari, rond 01.30 uur bij het fietstunneltje bij de Rekerdijk/Drechterwaard.

Oplichtingspraktijken

Alkmaar, maandag 10 januari 2005.

Maandag werd de politie door verschillende bewoners van de wijk Overdie benaderd die vertelden dat er mogelijk een oplichter actief was in de wijk. Een man, vermoedelijk tussen de 20 en 24 jaar met een getinte huidskleur, belde bij zeker vijf woningen aan en vertelde de bewoner, meestal bejaarden) dat hij een medewerker van TPG-post is en dat hij een pakketje bij zich heeft voor de bewoner. Volgens zijn zeggen moest 50 eurocent kosten betaald worden. Deze betaling kon alleen gedaan worden met een pinpas. Naast de pinpas wilde de pseudo TPG-medewerker ook pincode hebben. Voorzover bekend is niemand op dat voorstel ingegaan. Toch wil de politie waarschuwen voor dit soort figuren. In de afgelopen weken zijn meer van dit soort oplichtingspraktijken gesignaleerd in de regio. Steeds hebben de oplichters weer andere verhalen. Wees alert op dit soort personen. Zodra iemand vraagt naar pinpas en code dan is het zeker dat men te doen heeft met iemand die er alleen maar op uit is om zijn eigen portemonnee te spekken.