Ingezonden persbericht

LG Electronics introduceert draadloze LCD TV

ALMERE / SEOUL, 11 januari 2005 - LG Electronics presenteert haar nieuwste innovatie, een 15 inch draadloze LCD TV, op de Consumer Electronics show in Las Vegas. Met deze LCD TV is het mogelijk binnen een straal van 35 meter van de zender alle gewenste films, programma's en foto's te bekijken.

Het toestel (15LW1R) biedt zonder enige beperking van draden maximaal comfort bij televisie kijken of bij het gebruik van multimedia op TV. De nieuwe LCD TV van LG is een radicale verandering van de traditionele plek die televisie in de woonkamer heeft. Nu kan iedereen in huis TV kijken vanaf de plek die hij of zij wil.

De strak vormgegeven LCD TV weegt maar 4 kg. Het toestel biedt haarscherpe beelden (resolutie: 1024x768, helderheid: 450 cd/m2) binnen een bereik van 35 meter vanaf de zender. De LCD TV heeft ook een interne oplaadbare accu, goed voor een kijktijd van circa drie uur.

Daarnaast is deze LCD TV als draadloze computermonitor te gebruiken en biedt zo de mogelijkheid multimedia (JPEG, MPEG) weer te geven via een PC. Het zendapparaat zorgt voor toegang tot alle mediabronnen en brengt de bestanden draadloos over. LG is tot nu toe de enige die een LCD TV levert die als draadloze monitor te gebruiken is.

Vanaf begin 2005 is het toestel verkrijgbaar in Noord-Amerika, Europa en Azië.

De adviesprijs van de draadloze LCD TV (15LW1R) is 999 euro.

Beeldmateriaal
Voor beeldmateriaal zie:
http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=26

Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste elektronicaproducenten ter wereld en maakt deel uit van de LG Groep. De wereldwijd opererende groep is actief op het gebied van elektronica, telecom, chemie, energie, financiële en overige dienstverlening. De LG Groep telt meer dan 130.000 medewerkers. LG Electronics verkoopt consumentenelektronica, huishoudelijke producten, IT- en telecommunicatie-producten. LG Electronics werd opgericht in 1958 en heeft sindsdien de wereldmarkt veroverd met innovatieve producten voor consumenten en professionals. De omzet van LG Electronics in 2003 bedroeg 30,5 miljard US dollar. Wereldwijd heeft LG Electronics meer dan 66.000 medewerkers. Sinds 1999 is LG Electronics actief in Nederland en België, hoewel het bedrijf al langer in Europa en de Verenigde Staten levert. Het hoofdkantoor van LG Electronics Benelux is gevestigd in Almere. Voor meer informatie: www.lge.nl



Ingezonden persbericht