VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Musicalartiesten brengen totaal 156.000 euro bijeen

Amsterdam, 11 januari 2005

De benefietconcerten Hoop voor Azië van musicalartiesten in het Beatrix Theater in Utrecht hebben 156.000 euro opgeleverd. Hulpverleenster Marja van Leeuwen kreeg hiervan voor de bouw van een weeshuis in Sri Lanka 40.000 euro. Daarnaast overhandigde musicalartieste PIA Douwes gisteravond een cheque van 100.000 euro aan de ambassadeur van Unicef, Paul van Vliet. Voor en na de voorstellingen vond in de foyers van het Beatrix Theater een veiling plaats van artikelen van de artiesten. Vandaag is bekend geworden dat deze veiling 16.000 euro heeft opgeleverd. Dit bedrag zal ook ten goede komen aan giro 555.

Er zijn gisteravond twee voorstelling gespeeld door musicalartiesten als Pia Douwes, Simone Kleinsma, Liesbeth List, Vera Mann, Stanley Burleson, Miranda van Kralingen, Tony Neef, Henk Poort, Bastiaan Ragas, Joke de Kruijf en Chantal Janzen. Ook leverden nieuwslezer Gijs Wanders en verschillende acteurs onder wie
Serge Henri Valcke en Hajo Bruins een bijdrage aan de voorstellingen in de vorm van gedichten en verhalen. Verschillende bekende Nederlanders hadden zich aangemeld om te komen helpen bij de veiling in de foyer van het Beatrix Theater. Zo assisteerden onder anderen Barry Stevens, Nelly Frijda en Frans Mulder bij de verkoop van musical memorabilia zoals jassen met daarop de logo's van musicals uit het verleden.

Noot voor de redactie/