Politie Limburg-Zuid

Datum dinsdag 11 januari 2005

Maastricht; aanhoudingen voor verzet tegen politieagenten

Maandag10 januari 2005 omstreeks 15.30 uur werden op de Burgemeester Pijlstraat in Maastricht drie personen aangehouden voor verzet tegen politieagenten. Het drietal betreft een 43-jarige man, zijn 42-jarige echtgenote en hun 15-jarige zoon, allen woonachtig in Maastricht.

De drie keerden zich tegen twee politieagenten toen deze de 43-jarige man aanhielden omdat hij weigerde zijn rijbewijs of identiteitsbewijs te overhandigen. Voorafgaande had de Maastrichtenaar als bestuurder van een bestelbus tweemaal geen voorrang verleend aan andere weggebruikers en vervolgens een stopteken van vanuit een politieauto genegeerd.

De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en sloeg naar de agenten. Hierbij werd hij geholpen door zijn vrouw en zoon. Toen zich ook een steeds groter wordende groep omstanders met de zaak begonnen te bemoeien, riepen de agenten assistentie in van andere collega's. Ook maakten zij gebruik van pepperspray. Hierbij zag de man kans om op zeker moment een busje pepperspray van een van de agenten te bemachtigen en te gebruiken. Een van de agenten werd hierbij in zijn gezicht gespoten.

Uiteindelijk werden de man en de vrouw aangehouden. De zoon werd korte tijd later aangehouden.

Schinveld; Team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee doet inval in drugspanden

Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee dat samenwerkt met de politie van het District Heerlen heeft zaterdagavond 8 januari en maandagavond 10 januari invallen gedaan in woningen aan de Akerstraat Noord en Hoensbroek en aan de Pastoor Brounsstraat te Schinveld. Aan de inval in Hoensbroek ging de aanhouding van drie Griekse mannen (18, 19 en 30 jaar) afkomstig uit Keulen (D) vooraf. Zij werden vlak voor de grensovergang op de A76 aangehouden met in hun bezit 4 gram cocaïne en 10 XTC tabletten. Bij de daarop volgende inval in een woning aan de Akerstraat-Noord werden o.a. 100 gram cocaïne, een revolver met een grote hoeveelheid munitie en een geldbedrag van E5600,- aangetroffen.

De inval in een woning in Schinveld was het gevolg van klachten die bij de politie waren binnengekomen over vermoedelijke verkoop van drugs. Nadat een tweetal mannen van 27 en 17 jaar uit Schinveld en Jabeek waren aangehouden met softdrugs, werd een onderzoek in de woning ingesteld. Hierbij werden 35 gram softdrugs, 61 XTC tabletten en een weegschaal aangetroffen.

In de kelder bevond zich nog kleine hennepplantage van 9 planten.

Een 27 jarige Nederlander, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. De man werd in verzekering gesteld.

Maastricht; politie zoekt overvaller tabakswinkel

Maandagmiddag omstreeks 16.35 uur heeft een tot nu toe onbekende man een overval gepleegd op een tabakszaak aan de Ambyerstraat-Noord in Maastricht. De overvaller kwam de zaak binnen en bedreigde een 20-jarige medewerkster met een schaar. De man zette de schaar op de keel van het slachtoffer en eiste geld. Hierop heeft zij een geldbedrag uit de kassa aan de overvaller gegeven. Hierna verdween de overvaller Hij had een smal postuur en was ongeveer 1.75 a 1.80 mtr. groot. Hij was blank. Hij droeg een zwarte strakke muts en een sjaal van dezelfde soort stof als de muts. De sjaal droeg hij voor zijn gezicht. Verder droeg hij een regenjas en een lichtblauwe spijkerbroek.

Sittard; politie ontmantelt hennepplantages in woning

Zondagmiddag hebben politieagenten in een woning aan de Philip de Croystraat in Sittard ruim 900 hennepplanten aangetroffen. De planten waren ondergebracht in een drietal kamers en de badkamer.

Het aantreffen van de hennepplanten is het gevolg van een waterlekkage in de woning. Mensen waarschuwden de politie omdat het water door de muren naar buiten kwam. De elektriciteit bleek te zijn "afgetapt". Tegen de 47-jarige bewoner, die op zeker moment ter plaatse verscheen, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Internet www.politie.nl
Email communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --