Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Utrecht, 10 januari 2005

Geachte redactie,

Wat voor effect heeft lichthinder op mens, dier en natuur? Wat is er wetenschappelijk bekend over lichthinder en wat moeten we nog onderzoeken? En ten slotte, wie kan wat doen om de nachten weer donkerder te maken? Deze vragen staan centraal tijdens de conferentie en het avondfestijn Mooi licht, mooi donker die de Raad voor Ruimtelijk, Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO), Stichting Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties gezamenlijk op woensdag 19 januari 2005 organiseren. Voor het volledige programma verwijzen wij u naar de website www.laathetdonker donker.nl.

Tijdens de middagconferentie overhandigt RMNO-raadslid Marga Kool de voorstudie Mooi licht mooi donker aan de staatssecretaris van VROM, Pieter van Geel. Stichting Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties presenteren het onderzoek Donkere nachten; de beleving van nachtelijke duisternis door burgers, dat door Alterra is uitgevoerd. Ook presenteren zij de verdere plannen van de campagne Laat het donker donker.

Wij nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn op de conferentie en het avondfestijn Mooi licht, mooi donker op woensdagmiddag en -avond 19 januari 2005 op een unieke locatie: het voormalige radiozendstation Radio Kootwijk.

U kunt zich opgeven door een mailtje te sturen naar m.jehae@natuurenmilieu.nl. Ook kunt u zich opgeven via de website www.laathetdonkerdonker.nl. Voor nadere informatie over de RMNO-voostudie Mooi licht, mooi donker, kunt u contact opnemen met Anneke Heinecke, anneke.heinecke@rmno.nl.

Met vriendelijke groeten,
mede namens RMNO en de 12 provinciale Milieufederaties

Michel Jehae
Persvoorlichting Stichting Natuur en Milieu
030-2348229/06-29040861

---- --