Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Ambitie: grootste financiële shared service center verder uitbouwen

ATOS ORIGIN EN ACCOUNTING PLAZA GAAN PARTNERSHIP AAN

Utrecht, 11 januari 2005 - Atos Origin en Accounting Plaza hebben vandaag bekendgemaakt een partnership te zijn aangegaan. Accounting Plaza is het grootste zelfstandige financiële shared service center (FSSC) van Nederland. Klanten zijn onder meer Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Doel van de samenwerking is het verder uitbouwen van Accounting Plaza met nieuwe klanten, door het aanbieden van nieuwe, gezamenlijke dienstverlening onder de naam Accounting Focus. Het dienstenaanbod van Accounting Focus omvat alle activiteiten op het gebied van administratie, finance, HR, salarisverwerking, subsidies, imaging en IT-beheer.

Uit onderzoek door Atos Consulting is gebleken dat de thema's outsourcing en Shared Services Centres de belangrijkste agendapunten zijn voor CFO's. Atos Origin is de grootste dienstverlener in IT-outsourcing, Accounting Plaza is het grootste onafhankelijke FSSC van Nederland. Uit de ervaringen van de afgelopen jaren is gebleken dat organisaties gemiddeld 25 procent hebben bespaard op hun accounting kosten, nadat ze die hadden ondergebracht in een FSSC. Het onderzoek van Atos Consulting wijst verder uit dat nog grotere besparingen mogelijk zijn door het uitbesteden van administratieve werkzaamheden.

Wilbert Kieboom, CEO van Atos Origin voor Noord Europa, noemt de partnership met Accounting Plaza een logische stap. "Het terugdringen van de kosten van bulkprocessen blijft hoog op de agenda van onze klanten staan. Accounting Plaza heeft de afgelopen vier jaar laten zien dat ze een professionele organisatie is op het gebied van het overnemen van accounting activiteiten. Zo zijn processen binnen Accounting Plaza recentelijk in een internationaal onderzoek van de The Hackett Group uitgeroepen tot 'best practice'. Wij hebben dat zelf ook kunnen ervaren in het jaar dat Atos Origin nu al samenwerkt met Accounting Plaza. Nu al dienen zich belangrijke nieuwe businessmogelijkheden aan die zullen leiden tot een versnelling in de groei van Accounting Plaza. En dat zal weer een flinke spin off hebben voor onze divisies Consulting, Systeemintegratie en Managed Operations."

Voor Accounting Plaza is de samenwerking met Atos Origin van belang om haar groeiambitie verder te kunnen vormgeven. Gerrit Stoffelsen, directeur van Accounting Plaza: "Na het bereiken van een goede en stabiele kwaliteit in ons werk voor de Ahold-organisaties zijn we nu actief op de externe markt en bieden we ruimte aan nieuwe klanten voor accounting services en loonadministratie. Atos Origin beschikt over een indrukwekkende klantenlijst, een krachtig verkoopapparaat en heeft de ervaring om ons op IT-gebied volledig te kunnen ondersteunen. Met hun hulp kunnen we onze doelstellingen sneller bereiken. Op basis van de huidige werkrelatie en cultural fit hebben wij voor Atos Origin gekozen."

Atos Origin en Accounting Plaza trekken gezamenlijk op onder de naam Accounting Focus om nieuwe klanten te werven. Daarbij zal Accounting Plaza zich primair richten op de fysieke business process outsourcing - het overnemen en stroomlijnen van bestaande accounting processen binnen organisaties (BPO) - en Atos Origin is verantwoordelijk voor de advisering en de inzet van Interim Finance Professionals, voor de IT-operaties en het IT-beheer.

Over Atos Origin

Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.

Over Accounting Plaza

Accounting Plaza ontstond begin 2000 als een Financial Shared Service Center. Voor organisaties met grootschalige administratieve activiteiten verzorgt Accounting Plaza het gehele administratieve proces of delen ervan. Specialisatie is het optimaliseren van administratieve processen zodat de klant zich kan richten op zijn kernactiviteiten. Met zo´n 330 medewerkers, 3.000.000 betaalde facturen en 900.000 initiële salarisberekeningen op jaarbasis, is Accounting Plaza het grootste zelfstandige financieel shared service centre van Nederland. De organisatie biedt de volgende vier onderdelen van dienstverlening:


. Accounting Services, financieel-administratieve dienstverlening
. HR-diensten, personeelsadministratie en salarisverwerking
. ERP- Support, functioneel applicatiebeheer voor bedrijven die werken met PeopleSoft
. Advies op het gebied van procesoptimalisatie en de administratieve organisatie

Onlangs is Accounting Plaza door The Hackett Group, een wereldwijde autoriteit op het gebied van benchmarking, uitgeroepen tot `Best in Class` voor de verwerking van facturen. Klanten zijn onder meer Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Albert Heijn, Holland & Barrett, Etos, Gall & Gall, VEZET BV en Walibi World. Voor meer informatie over Accounting Plaza kunt u terecht op www.accounting-plaza.nl.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht