Ingezonden persbericht


Persbericht

Breukelen, 11 januari 2005

Locatienet breidt aantal ASP-klanten in 2004 flink uit

Locatienet, aanbieder van online geografische en mobiliteitsinformatie heeft het afgelopen jaar een omzetgroei van ruim 50 procent gerealiseerd. Het merendeel van die omzetgroei was afkomstig van het sterk groeiende aantal afnemers van standaard ASP-diensten zoals routebeschrijvingen en locatiezoekers, die in websites en portals van derden geïntegreerd worden.

Locatienet is vooral bekend van de websites www.locatienet.nl en www.routenet.nl, waar gratis online route-informatie te vinden is. Deze websites worden maandelijks door miljoenen mensen geraadpleegd. De op beide websites toegepaste technologie wordt sinds een aantal jaren op ASP-basis ook aan derden geleverd. Deze ASP-diensten zijn generiek van opzet en daardoor breed toepasbaar. Met behulp van deze diensten is het bijvoorbeeld mogelijk om op websites en portals routebeschrijvingen aan te bieden of een locatiezoeker, die de weg wijst naar bijvoorbeeld de dichstbijzijnde bedrijfsvestigingen, verkooppunten, WIFI-locaties, visstekken of hotels. Bovendien is het mogelijk met de software adressen te controleren en afstanden te berekenen, zodat daarop reiskostenvergoedingen gebaseerd kunnen worden. De ASP-diensten van Locatienet worden inmiddels door enkele duizenden klanten ingezet. "Door de algemene toepasbaarheid van de functionaliteit schuilt er achter vrijwel iedere bedrijfswebsite en iedere portal een potentiële afnemer van onze diensten. Dat potentieel is dus enorm", zegt Guido Heens, sales manager van Locatienet.

Naast de gestandaardiseerde ASP-diensten leverden reclame-inkomsten op de portals www.routenet.nl, www.locatienet.nl en www.trafficnet.nl en maatwerkoplossingen voor klanten als BP, Ilse, T-Mobile en Elsevier een bijdrage aan omzet en winst.

"De economische situatie dwingt bedrijven en instellingen kosteneffectief te opereren en zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Outsourcing en offshoring zijn de trend", licht Sebastiaan Raaphorst, directeur van Locatienet toe. "Het gebruik van ASP-diensten sluit daar goed bij aan. Waarom zouden bedrijven investeren in eigen ontwikkeling als de complete functionaliteit voor een fractie van de kosten te koop is?"


---

Noot voor de pers: meer informatie over Locatienet en zijn producten kunt u vinden op www.locatienet.com. U kunt ook contact opnemen met Sebastiaan Raaphorst, telefoon: 0346-581671 of per e-mail: sebastiaan@locatienet.com.

Over Locatienet
Internetuitgever Locatienet BV is de organisatie achter het merk Routenet en de internetsite www.routenet.nl. Routenet(TM) en Locatienet(TM) zijn geregistreerde handelsmerken van Locatienet in de Benelux. Locatienet exploiteert naast Routenet de websites www.snelheidscontroles.com en www.locatienet.nl voor de Nederlandse markt en www.snelheidscontroles.be voor de Belgische markt. Met een maandelijks bereik van 33% en 3.280.000 unieke bezoekers per maand is Locatienet de veertiende internetuitgever van Nederland (Bron: Multiscope, oktober 2004). Locatienet werd in 1996 opgericht en is gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2004 is Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als aandeelhouders.