PERSBERICHT - 2005-01-12

Curaçao organiseert reünie voor Nederlanders

Tienduizenden Nederlanders hebben ooit gewoond en gewerkt op Curaçao. Om hen de gelegenheid te geven zich te herenigen met het eiland, de bewoners, vrienden en bekenden, organiseert het Curaçao Toeristen Bureau de Reünie Maand. Van half mei tot eind juni 2005 zullen op het eiland diverse Reünie activiteiten georganiseerd worden zoals happy hours, een reünietour en een reünieconcert.

Bij de werving van geïnteresseerden speelt de website www.curacaoreunie.nl een centrale rol. Via de website kunnen mensen elkaar uitnodigen of oproepen plaatsen om oude bekenden terug te vinden. Op de site staan links naar touroperators die reizen naar Curaçao aanbieden.

Tijdens de Vakantiebeurs Vakdag is de website onthuld door de Gedeputeerde van Toerisme en Economie, Ivar Asjes. Brenda Benjamin, directeur van het Curaçao Toeristen Bureau, geeft daarna een korte uitleg over dit volgens haar nog niet eerder vertoonde initiatief. Iets waarover alle partijen heel enthousiast zijn. Bedoeld om Curaçao weer even in de herinnering te brengen en mensen bij elkaar te brengen. Met als achterliggende gedachte het stimuleren van reizen naar het eiland. Op de Vakantiebeurs worden ook informatieve Reünie flyers uitgedeeld.

Bedrijven die op Curaçao gevestigd zijn of waren en door de jaren heen vaak grote aantallen medewerkers tijdelijk op Curaçao hebben gevestigd, zullen de komende weken geïnformeerd worden. Het gaat om bedrijven zoals Shell, ABN Amro, Rabobank, ING, Ernst & Young, Amstel/Heineken en KLM. Datzelfde geldt voor de Nederlandse marine, overheidsinstellingen in Gezondheidszorg, Onderwijs en Defensie en ex-stagiaires.

Kijk voor algemene informatie over Curaçao op www.curacaoinfo.nl

Noot voor de redactie (