Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit: nr 004, 11 januari 2004

Wageningen universiteit helpt het streek bij inrichten technasium

Wageningen Universiteit gaat de Chr. Scholengemeenschap Het Streek in Ede ondersteunen bij haar zogeheten Technasium, ook wel Atheneum-extra genoemd. Dat is een onderwijsstroom voor veelbelovende leerlingen die graag onderzoeken en ontwerpen, vooral op het gebied van vakken als natuur, techniek, informatica. De ondersteuning bestaat ondermeer uit beschikbaar stellen van practicumruimtes, bibliotheekdiensten en andere faciliteiten en het organiseren van excursies voor profielwerkstukken.

Rector magnificus, prof dr. L. Speelman van Wageningen Universiteit en de heer A.O. Sierksma van de directie van Het Streek hebben vanmiddag een overeenkomst getekend om de langjarige samenwerking vast te leggen. De overeenkomst is een initiatief van Het Streek.
Beiden vinden de samenwerking van groot belang om de interesse van de leerlingen te wekken voor een studie aan Wageningen Universiteit en om de aansluiting tussen deze VWO-opleiding en de universiteit te bevorderen.

Het Streek wil per leerjaar een of meerdere Technasium-klassen opzetten, waarbij de didactiek is gericht op zelfstandig onderzoek, zelfstandig leren en ontwerpen. Naast de verplichte lessen worden ook zogenoemde scienceblokken verzorgd, waarin onderwerpen uit de wereld van wetenschap, techniek en onderzoek aan de orde komen. Deze scienceblokken worden afgesloten met presentaties en excursies, waarbij Wageningen Universiteit betrokken is.