Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos verwerft Optima Analytical Solutions

Versterking CPM-leiderschap en verkoopkanalen in Spanje

Nieuwegein, 11 januari 2005 Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), heeft Optima Analytical Solutions S.A. verworven. Dit bedrijf, gevestigd in Madrid, is een dochtermaatschappij van Sage Finance S.A. Optima gaat de activiteiten in Spanje voortzetten onder de naam Cognos España. De overeenkomst werd gesloten op 31 december 2004.

De Spaanse markt speelt een belangrijke rol bij het snel uitbreiden van onze aanwezigheid in Zuid-Europa. Met onze vestiging in Spanje maken we de belofte om wereldwijd toonaangevende CPM-oplossingen te bieden en klanten te ondersteunen verder waar , zegt Ad Voogt, Cognos Senior Vice President for European Operations. Optima is een gevestigde naam en een gerespecteerd aanbieder van oplossingen voor financiële Performance Management met een uitstekende staat van dienst op de Spaanse markt. Als Cognos España zal het Cognos in staat stellen om nog beter te voldoen aan de behoeften van de Spaanse markt en wereldwijde ondersteuning te bieden aan klanten. Ons bestaande partnernetwerk in Spanje vult deze strategie aan met diensten voor de lokale markt.

Cognos begrijpt de kracht van Performance Management en is wereldwijd uitgegroeid tot een duidelijke leider op dit gebied , zegt Fernando Rumbero, voorheen General Manager van Optima en nu Country Manager bij Cognos España. De producten van Cognos zijn wat de Spaanse markt nodig heeft. Cognos heeft een ongeëvenaard productaanbod, customer support van wereldklasse en een zeer goede reputatie als het gaat om de betrouwbaarheid van producten. Ik ben blij deel uit te maken van het Cognos-team en verheug me erop te beantwoorden aan de behoeften van Spaanse bedrijven aan strategische Performance Management.

Over Cognos

Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 22.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.