Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Uitnodiging voor de pers

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Olympisch Netwerk Brabant

Het (top)sportklimaat in Noord-Brabant is, in verhouding tot andere provincies, goed. Dat blijkt uit onderzoek van het Pim Mullierinstituut en natuurlijk uit de prestaties van (top)sporters tijdens WK's, EK's en Olympische Spelen. Maar op het gebied van sportaccommodaties, sportbegeleiding en sportondersteuning valt nog het nodige te verbeteren.
Om die reden is tijdens een overleg tussen de vijf grootste steden van Brabant eind 2004 ingestemd met een samenwerking tussen NOC*NSF, BrabantStad (samenwerkingsverband van de vijf grote steden en de provincie), Provincie Noord-Brabant en Stichting Sportservice Noord-Brabant.

Deze samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend door de Commissaris van de Koningin mevrouw Hanja Maij-Weggen, Gedeputeerde Sport Wim Luijendijk, Peter Gallen van Sport Service Brabant en de voorzitter van NOC*NSF mevrouw Erica Terpstra.

Het bestaande Olympisch steunpunt Brabant, onderdeel van Stichting Sportservice Noord-Brabant, vormt de basis voor het nieuwe steunpunt. Het steunpunt functioneert als 'spin in het web'tussen de voorwaardenscheppende instanties: de Provincie Noord-Brabant, de Gemeenten, sportondersteunende instanties, gemeentelijke sportraden, NOC*NSF, sportbonden en sportverenigingen waar nu ook scholen en medische voorzieningen aan zijn toegevoegd.

Het doel van het provinciaal sportbeleid is zoveel mogelijk inwoners van Brabant optimaal te helpen in het voorzien van hun behoeften op het terrein van sport. Op basis van de samenwerkingsovereenkomst wordt afgesproken welke ondersteuningsfaciliteiten er komen voor aanstormend (top)sporttalent in Noord-Brabant. Daarbij gaat het erom een kwalitatief goed netwerk rondom sportverenigingen en daarbij aangesloten sporters tot stand te brengen en te onderhouden.

Wij nodigen u van harte uit om bij de feestelijke ondertekening van deze samenwerkingsovereenkomst aanwezig te zijn. U bent 13 januari, 16:00 uur welkom in het provinciehuis in 's-Hertogenbosch.




Provincie Noord-Brabant