Provincie Utrecht

Persbericht

Wandelen in Utrecht

11-1-2005
Met de aanleg van 18 nieuwe bewegwijzerde wandelroutes in de provincie Utrecht dit jaar, koersen we af op een prachtig Utrechts Wandelnetwerk. Met dit Wandelnetwerk biedt de provincie zowel inwoners als toeristen de mogelijkheid te wandelen over boerenland, door bos en natuur en over cultuurhistorische paden. De provincie investeert ruim 4,5 ton in de aanleg van nieuwe wandelpaden en in het verbinden van wandelpaden. Er is namelijk pas sprake van een wandelnetwerk als de verschillende routes logisch met elkaar verbonden zijn.

Met het Agenda 2010-project `Wandelen in Utrecht' realiseert de provincie een uitgebreid en gebruiksvriendelijk wandelroutenetwerk in de provincie Utrecht. Het doel van dit project is meer mensen aan het wandelen te krijgen. In dit project werkt de provincie samen met verschillende partijen, zoals Wandelplatform-LAW, Te Voet, vereniging voor wandelaars, Wandelsportbond, Landschapsbeheer Utrecht, Staatsbosbeheer, Recreatieschappen en gemeenten.

Digitale wandelrouteplanner
De wandelpaden die in 2004 al gerealiseerd zijn, zijn opgenomen in de digitale wandelrouteplanner op internet
(www.provincie-utrecht.nl/wandelen). Dit is een overzichtelijke site met routekaarten, adresgegevens van startpunten en andere praktische gegevens over de routes. Inmiddels zijn al 80 routes opgenomen.

Agenda 2010
Wandelen in Utrecht is één van de tien projecten dat valt onder het programma Agenda 2010. Deze projecten hebben als doel een concrete bijdrage te leveren aan het wonen, werken en recreëren in de provincie Utrecht. Een belangrijk kenmerk van de Agenda 2010-projecten is de samenwerking met andere partijen. Meer informatie: www.provincie-utrecht.nl/agenda2010

Laatst gewijzigd op 01/11/2005 02:01:51 PM. Paginabeheer: Karin.Tuinman@provincie-utrecht.nl