Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 januari 2005


Ermelo - Bestuurder gestolen auto opgespoord

De politie heeft dinsdagochtend een 22-jarige man uit Harderwijk aangehouden die maandagnacht (10/1) in de omgeving van de Looweg in Ermelo te voet uit de auto vluchtte. De auto die hij achterliet bleek zondag in Harderwijk te zijn ontvreemd. De man is voor een nader onderzoek ingesloten.
De politie gaf de bestuurder maandagnacht op de Looweg een stopteken, waarna de bestuurder er vandoor ging. Na een korte achtervolging werd de auto aangetroffen maar de bestuurder bleek gevlucht. Een 20 jarige passagiere die in de auto zat kon direct door de politie worden aangehouden. Zij zit nog voor nader onderzoek in hechtenis.


Nunspeet - Hennepkwekerij in aanbouw

De politie in Nunspeet heeft maandagmiddag in een woning aan de Treubstraat in Nunspeet een in aanbouw zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De betreffende goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Tegen de 27 jarige bewoner wordt een proces-verbaal opgemaakt. De woningbouwvereniging is in kennis gesteld en zal naar verwachting tegen de bewoner een uitzettingsprocedure starten.


't Harde - Ruziënde automobilisten botsen op A28.
Op maandagmiddag (10-01) kregen een 35-jarige automobilist uit Heerde en een
43-jarige automobilist uit Hattem het met elkaar aan de stok op de A28.
De onenigheid begon bij een benzinestation aan de A28 onder Nunspeet en werd vervolgens al rijdende voortgezet. Ze probeerden elkaar van de weg te drukken en tenslotte haalde de 43-jarige man via de vluchtstrook een vrachtwagen aan de rechterzijde in om daarna voor de vrachtwagen langs naar links te schieten. De 35-jarige bestuurder was op dat moment aan de linkerzijde de vrachtwagen aan het inhalen en de twee ruziemakers botsten vervolgens op elkaar.
De Hattemer vloog de linkerberm in waar hij na tientallen meters door de struiken te hebben gereden achterstevoren tot stilstand kwam. De Heerdenaar kwam tot stilstand tegen een boom. De Hattemer werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis en kon na onderzoek weer naar huis. Beide auto's (waarvan één total loss) moesten worden weggesleept. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Elburg - Inbraak bedrijf.

In de nacht van zondag (09-01) op maandag (10-01) werd er ingebroken in een bedrijf
aan de Oostendorperstraatweg. De dader kwam binnen door het forceren van een raam.
Binnen werd eveneens een deur geforceerd. Ontvreemd werden een kluisje waarin oa waardepapieren, een grote hoeveelheid gereedschap en een laptop.


Harderwijk - Verkeersongeval.

Op maandagmorgen (10-01) vond een aanrijding plaats op de kruising Westermeenweg en Voorste Wei. Een 28-jarige automobiliste uit Ermelo verleende geen voorrang aan een
17-jarige snorfietsster uit Ermelo. Een 16-jarige passagiere van de snorfiets werd met een gebroken scheenbeen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Harderwijk - Inbraak woning.

Op maandag (10-01) werd er overdag ingebroken in een woning aan de Vischmarkt.
De dader klom op het platte dak en vernielde een ruitje. Ontvreemd werd een laptop.


Elspeet - Bromfietser botst tegen boom.

Een 16-jarige bromfietser uit Elspeet verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur en botste tegen een boom. Het ongeval vond plaats op maandagmorgen (10-01) op de
Vierhouterweg. Het slachtoffer werd met beenletsel en mogelijk ook rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Vaassen - Poging diefstal auto.

Van zaterdag (08-01) op zondag (09-01) vond er een poging diefstal auto plaats aan de
Krugerstraat. Met een autosleuteltje heeft men geprobeerd de autodeur te openen.


Vaassen - Schoorsteenbrand.

In een boerderij aan de Gatherweg ontstond er op maandagavond (10-01) een schoor-steenbrand. De brandweer had de brand snel onder controle en de schade bleef
beperkt tot het rookkanaal.


't Harde - 70 bestuurders krijgen boete.

Op maandagmorgen (10-01) werd er een grote gecombineerde verkeerscontrole gehouden op de Eperweg door politie, rijkswaterstaat, douane, marechaussee en ANWB.
Aan 19 bestuurders werd een boete uitgereikt ivm technische tekortkomingen aan hun vervoermiddels alsmede het niet kunnen tonen van bijbehorende papieren en 51 bestuurders kregen een boete voor het overschrijden van de maximum snelheid.


Nunspeet - Drie mannen ingesloten na mishandeling
De politie heeft dinsdagmiddag drie mannen van 27 en 30 jaar uit Nunspeet aangehouden op verdenking van mishandeling van een 27 jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer zou zijn geslagen. Alle drie de mannen zijn ingesloten. De politie onderzoekt de toedracht en het motief van de mishandeling.


Putten - Man ingesloten na bedreigingen

De politie heeft maandagochtend in Putten een 37 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat hij in het weekeinde een politieman had bedreigd.
De man verbleef in een tent in een bosgebied tussen de Broekermolenweg en de Hogesteeg in Putten.


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --