Gemeente Moerdijk


voorontwerp bestemmingsplan bedrijventerrein de schans in klundert

Voor het bedrijventerrein in Klundert is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan geeft een actuele en eenduidige regeling van de bouw- en gebruiksmogelijkheden in het gebied.

Het geldende bestemmingsplan De Schans dateert van 1979. Met name de milieuregels zijn niet meer van deze tijd. Daarnaast heeft een groot deel van het bestemmingsplan de vorm van een uit te werken bestemming. Dat betekent dat er wel bepaalde regels voor zijn vastgesteld, maar dat de regels nooit zijn uitgewerkt in een definitieve bestemming. Dat is lastig omdat het beperkingen oplevert voor bedrijven met (ver)bouwplannen.

In het nieuwe bestemmingsplan staan actuele en eenduidige ruimtelijke regels. Met name de milieuaspecten zijn aangepast aan deze tijd. Er zijn geen grote veranderingen in de bebouwingsmogelijkheden voor de bedrijven. Het nieuwe bestemmingsplan sluit aan op het gemeentelijke beleid uit de Structuurvisie Plus en de Visie Industrie.

Het voorontwerp gaat ter instemming naar de commissie Fysieke Infrastructuur op 1 februari. Daarna is het klaar voor inspraak en vooroverleg met de provincie. Als deze procedure is gestart, wordt begonnen met het maken van een nieuw bestemmingsplan voor Dintelmond. Het derde bedrijventerrein in het project "actualisatie bestemmingsplannen", Schansdijk/De Koekoek, komt direct daarna aan de beurt.