Persberichten dinsdag

's-Hertogenbosch 11-01-2005

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag aan het Wielsem in s-Hertogenbosch een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor huiselijk geweld elders in de wijk De Hambaken in s-Hertogenbosch. De jongen kreeg onenigheid met zijn ouders en schopte de ruit van de voordeur in. Agenten konden hem nabij de bushalte op het Wielsem aanhouden. Hij is ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Rosmalen Dinsdagmorgen zijn bij een verkeerscontrole op de Deken van Roestellaan in Rosmalen zeven mensen bekeurd voor het niet naleven van de verkeersregels. Vier fietsers kregen een bekeuring voor het rijden zonder licht, twee automobilisten droegen geen autogordel en één automobilist had geen geldige APK-keuring.

JONGEN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGEN

Drunen
De politie heeft dinsdagmorgen twee jongens uit Drunen, 15 en 16 jaar oud, aangehouden. De jongens worden er van verdacht op 26 december j.l. een 16-jarige jongen uit Waalwijk en een 18-jarige jongen eveneens uit die plaats, bedreigd te hebben met een mes. Dit gebeurde op de Eindstraat in Drunen. Waarom de verdachten de jongens uit Waalwijk bedreigden is nog niet duidelijk. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

MAN BESTELD GOEDEREN MET VALSE NAAM

s-Hertogenbosch
Een 46-jarige man uit Rosmalen is dinsdagmorgen door de politie aangehouden. De man wordt er van verdacht in september bij een bedrijf aan de Moeskampweg in s-Hertogenbosch goederen besteld en meegenomen te hebben door een valse naam op te geven. De verdachte had gezegd voor een bepaalde instantie te werken en op die naam goederen besteld en meegenomen. Vervolgens kwam het getroffen bedrijf er achter dat de man helemaal niet voor die instantie werkt. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN BELEDIGT AGENTEN BIJ POLITIEBUREAU

s-Hertogenbosch
De politie heeft dinsdagmorgen een 19-jarige Bosschenaar aangehouden bij het politiebureau. De man gedroeg zich vervelend in het politiebureau. Toen agenten hem uiteindelijk buiten zetten, beledigde hij hen. Daarop wilden ze de man aanhouden. Hij verzette zich hierbij hevig. Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch
Een 34-jarige Bosschenaar is maandagavond aangehouden voor het bedreigen van zijn 65-jarige Bossche moeder. De man vond dat hij nog geld kreeg van zijn familie. Hij draaide helemaal door en de politie hield hem aan bij de woning van zijn moeder. Hij is inverzekeringgesteld.

WINKELDIEVEGGE

s-Hertogenbosch
In een winkel op de Pensmarkt in s-Hertogenbosch is maandagmiddag een 16-jarige meisje uit die plaats betrapt op het wegnemen van sieraden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEVEGGE

s-Hertogenbosch
Een 28-jarige Bossche wilde in een winkel aan de arena in haar woonplaats een kledingstuk ruilen. Dit kledingstuk kon echter niet geruild worden omdat het vies was. De Bossche was het hier niet mee eens, ruilde het kledingstuk met een ander uit een rek en liep daarmee de winkel uit. Ook zij is aangehouden en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Rosmalen
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 17-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn auto op de N59 in Rosmalen. De jongen bestuurder een auto zonder rijbewijs en had nog een boete van 100 openstaan. Hij kon later naar huis met een proces-verbaal.

BROMFIETSER GEWOND BIJ AANRIJDING

Haarsteeg Een 17-jarige bromfietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Mommersteeg/Tuinbouwweg in Haarsteeg. Vermoedelijk heeft een 41-jarige automobilist uit Vlijmen toen hij vanaf de Mommersteeg de Tuinbouwweg in wilde slaan de bromfietser niet aan zien komen. De bromfietser kwam uit tegenovergestelde richting. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en heeft botbreuken en kneuzingen

AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL

Helvoirt
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 19-jarige man uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een diefstal. Vanuit een bedrijf aan de Torenstraat in Helvoirt werd in die nacht bouwmateriaal weggenomen. Daarbij werd een auto gezien. Op de Ruwenbergstraat in Sint-Michielsgestel trof de gewaarschuwde politie de auto aan. De aangehouden verdachte, de bestuurder van de auto, is aangehouden en inverzekeringgesteld voor verder onderzoek.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Liempde Een 35-jarige automobilist uit Liempde is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden op de Nieuwstraat in zijn woonplaats. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij kreeg een rijverbod en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

MAN BELEDIGT AGENTEN NA BEKEURING

Uden Dinsdagmiddag heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Uden op het Mondriaanplein in zijn woonplaats aangehouden voor belediging. De man kreeg een bekeuring omdat hij niet handsfree belde. Daarop aangesproken wilde hij aanvankelijk weglopen. Hij beledigde de agenten verbaal door hen uit schelden. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

VERDACHTEN DIEFSTAL AUTORADIOS AANGEHOUDEN

Veghel In de nacht van maandag op dinsdag zijn op de Udenseweg in Veghel een 23-en 24-jarige Pool aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de mannen een vijftal radio-cdspelers in hun auto hadden liggen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Verder troffen de agenten wat inbrekerswerktuigen in het voertuig aan. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

VERKEERSCONTROLE

Oss De politie heeft vanmorgen op diverse locaties in Oss, Berghem, Herpen, Ravenstein, Vorstenbosch en Heesch verkeerscontroles gehouden. In het totaal werden 66 bekeuringen uitgedeeld. Resultaten: 21 automobilisten reden te hard, op een 60 km/h weg reed iemand 107 km/h en op een 80 km/h weg presteerde een automobilist het om 130 km/h te rijden. Negen bromfietsers reden op een opgevoerde bromfiets, 29 weggebruikers reden met defecte verlichting en de overige bekeuringen vielen voor het negeren van rood licht, het negeren van een stopteken en het niet dragen van de autogordel. De politie koos voor korte prikacties op diverse locaties.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Oss Maandagavond is een 15-jarige jongen uit Oss bij een supermarkt aan het Burchtplein in zijn woonplaats betrapt op winkeldiefstal. De verdachte nam een pot haarwax mee zonder te betalen. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

GLAASJE TEVEEL

Oss In de nacht van maandag op dinsdag is een 50-jarige Ossenaar op de Raadhuislaan in Oss betrapt op het rijden met zijn auto terwijl hij een paar glaasje alcohol teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Hij kreeg een rijverbod van zeven uur.