Ingezonden persbericht


Jurgen Bouwens maakt het Lekkerste Broodje
Smakelijk succes voor Lekkerste Broodje van Nederland (catering)

AMSTERDAM, 11 januari 2005 - Tijdens de Horecava is voor de 22e keer de vakwedstrijd "Het Lekkerste Broodje van Nederland" gehouden. Jurgen Bouwens van Modus Food & Mood (Amersfoort) heeft volgens de jury met Sushi Snekkie de allerlekkerste gemaakt in de categorie catering. De vakwedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven. Naast een medaille won Jurgen Bouwens een culinaire reis en de Hanos Bokaal van hoofdsponsor Hanos Horeca Groothandel.

Na de voorrondes, waarin totaal zo'n 60 personen aan hebben deelgenomen, bleven er nog 12 finalisten over. Daarnaast was de winnaar van 2004, Dennis Kappert van HMS Host Schiphol, automatisch geplaatst om zijn titel te verdedigen. Volgens de voorzitter van de jury, Paul van Gurp, was het niveau van de creaties ook dit jaar weer erg hoog.

Bouwens won met Sushi Snekki. Het gerecht wordt gemaakt met een sneetje casino brood, suger snaps, wortel, gegrilde paprika, krop sla, wasabie, rauw gemarineerde zalm, crème fraiche, sushi saus en kruiden en wordt gegeten met stokjes!

De deskundige jury bestond uit:
Paul van Gurp (juryvoorzitter), Martine Zuil (hoofdredacteur Catering Magazine), Thomas Lepeltak (columnist Hanos courant), Ed Vischschraper (chef-kok Restaurant LaRuche Bijenkorf Den Haag), Beeltje Liefers (Facilitair Management Onderwijs), Patricia van Dobben (Van Dobben Croquetten), Co Eliveld (culinair adviseur Hanos), Han Wonink (formulemanager Hanos).

Aad van Berkel (Dishcovery Catering Company) uit Aalsmeer werd tweede met zijn broodje Koetje Boe. Derde werd Maurice van de Ven ook van Dishcovery Catering Company met Luna's Miracle. De sponsorprijs van Lebo Kaas B.V ging naar Ilona de Wind van HMS Host Schiphol voor Xtreme. Pastridor reikte zijn sponsorprijs uit aan Diantha van Egmond, die een creatie van Marga de Haan maakte (Dishcovery Catering Company, Amstelveen), voor haar broodje 'Just in Time'.

Gisteren, maandag 10 januari won, net als in 2004, Rachid Ahajgoune het Lekkerste Broodje categorie horeca met zijn Fakir's Lunch. Woensdag 12 januari strijden 12 finalisten én de winnaar van 2004 om Het lekkerste Snackmenu van Nederland.

Noot voor de redactie -