Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

Datum: 11 januari 2005

(

Regio Woensdag 12 januari te zien bij Team West

Woensdag na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma 'Team West' van TV West de volgende onderwerpen te zien.In de rubriek Opsporing, vraagt Politie Haaglanden uw aandacht en hulp bij het oplossen van drie misdrijven en roept hiervoor getuigen op. Een ieder die informatie heeft over deze misdrijven wordt verzocht om contact op te nemen met Politie Haaglanden via telefoonummer 070- 424 1500. Politie Hollands Midden heeft aanvullende vragen naar aanleiding van de overval op een woning aan de Hoogmadesweg in Leiderdorp op vrijdag 17 december 2004. Het reportage verhaal zal gaan over de gevaren op het Internet voor jonge kinderen met name voor meisjes. 'Team West' wordt nog diverse keren herhaald. Het regionale politiejournaal TeamWest begint na het journaal van TV West van 18.15 uur, direct na het weerbericht. Het programma wordt later enkele malen herhaald.

Zoeterwoude Stoffelijk overschot vermiste man aangetroffen De sinds 10 december 2004 vermiste 42-jarige man uit Zoeterwoude-Rijndijk blijkt door verdrinking om het leven te zijn gekomen. Zijn stoffelijk overschot werd maandag 10 december rond 13.00 uur in de Oude Rijn door een vissende plaatsgenoot aangetroffen. Sectie heeft vanmorgen uitgewezen dat er geen sprake is van misdrijf. Het vermoeden bestaat dat de man tijdens het fietsen van Kouderkerk aan den Rijn naar zijn woonplaats te water is geraakt.

Gouda Winkeldief aangehouden Dankzij een beveiligingsmedewerker van een warenhuis aan de Kleiweg kon de politie maandagmiddag 10 januari rond 15.15 uur op de Korte Vest een 42-jarige man uit Den Haag aanhouden als verdachte van een bij dat warenhuis gepleegde winkeldiefstal. De beveiligingsmedewerker zag dat de man het warenhuis verliet zonder een slot te betalen. Hij achtervolgde de man en belde de politie. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte op 5 en 10 januari winkeldiefstallen had gepleegd bij een andere winkel aan de Kleiweg. Daar werden ondermeer een aantal decopeerzagen en een home cinemaset gestolen. Met zijn winkeldiefstallen voorzag de Hagenaar zich van verdovende middelen. De verdachte wordt woensdag 12 januari voorgeleid bij de officier van justitie in Den Haag.

Gouda Mishandeling Een 15-jarige jongen uit IJsselstein werd op maandag 10 januari rond 14.00 uur op de Kleiwegstraat mishandeld door twee nog onbekende jongens. Het tweetal maakte op de Kleiweg opmerkingen naar de IJsselsteiner. Toen die omkeek zag hij de twee jongens op hem af komen hollen. Op de Kleiwegstraat ontstaat er duw en trekwerk waarbij plotseling één van de jongens met een mes een vinger van de IJsselsteiner verwond. De IJsselsteiner weet vervolgens aan de twee te ontkomen en deed vanmorgen aangifte bij de politie. De politie stelt naar deze mishandeling een onderzoek in.

---------------------------------- einde middagberichten ----------------------------------------------


---

---- --