Ingezonden persbericht


Publicatie 'Succesvol omgaan met ethische dilemma's'

Zowel grote als kleine ondernemingen hebben dagelijks te maken met 'stakeholding', het peilen van de wensen en verwachtingen van alle betrokkenen in en rond organisaties. Voor hen is het van cruciaal belang goede vertrouwensrelaties met al die stakeholders op te bouwen en versterken. Al deze organisaties moeten daarbij zeer vaak morele keuzes maken en die op morele wijze verantwoorden. Dit boek leert de lezer competenties te ontwikkelen ten aanzien van het formuleren van moreel beleid.

In Organisatie-ethiek hanteert de auteur een zeer praktische, instrumentele, benadering van het vakgebied, niet vanuit een filosofisch uitgangspunt maar gericht op toepassing in organisaties. Het gaat uit van twee uitgangspunten: organisatie-ethiek biedt mogelijkheden om continuïteit te garanderen, productkwaliteit te vergroten en een hoger rendement te realiseren maar biedt tegelijkertijd kansen om meer zin te geven aan het bestaan, zowel voor de werknemer/manager als voor de organisatie. Het boek bevat bij elk hoofdstuk een aantal gevarieerde casussen en ook is er een website met extra casemateriaal en verdiepingsstof.

De auteur

Pierre Winkler is docent organisatie-ethiek aan de Hogeschool van Amsterdam en auteur van boeken en artikelen op het gebied van informatica, management, ethiek, levensbeschouwing en linguistiek.

Boekinformatie

Titel : Organisatie-ethiek

Auteur : Pierre Winkler

ISBN : 90-430-0990-3

Uitgever : Pearson Education Benelux

Imprint : Prentice Hall

Pagina's : 236

Prijs : ¬ 24,95

Voor meer informatie en het aanvraagen van recensie-exemplaren, svp contact opnemen met onderstaande.

Met vriendelijke groet,

Carin Nordberg

Sales & Marketing Support Higher Education

Pearson Education Benelux

Concertgebouwplein 25

1071 LM Amsterdam

Nederland

T. +31 (0)20 575 58 00

F. +31 (0)20 664 53 34

E. carin.nordberg@pearson.com

Visit us at www.pearsoneducation.nl / www.pearsoned.co.uk