2e persbericht van dinsdag 11 januari 2005

Eindhoven 11-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: 134 bekeuringen tijdens verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag verkeerscontroles gehouden in de Hoogstraat, de Floralaan West de Stratumsedijk en de Vestdijk. Er werd onder meer bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, te snel rijden en het rijden door rood.

Helmond: Inbraak in winkel

In een winkel aan de Markt is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De dader gooide een ruit in om binnen te komen. Weggenomen werden vier MP-3 spelers, tien mobiele telefoons, zes digitale cameras en een DVD-speler.

Helmond: Laptops en geld gestolen

Uit een bedrijf aan de Havenweg zijn in de nacht van maandag op dinsdag vijf laptops en een paar honderd euro gestolen. Hoe de dader is binnengekomen is nog onduidelijk.

Helmond: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 13.30 en 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Aarle Rixtelseweg. Er zijn 45 automobilisten bekeurd. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Deurne- Asten-Someren: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag 58 bestuurders bekeurd tijdens verkeerscontroles op de Stationstraat in Deurne, de Hoofdstraat in Liessel , de A67 onder de gemeente Someren en de Vlierdensedreef in Vlierden. De bekeuringen waren onder meer voor het rijden door rood, fietsen op het trottoir , negeren inhaalverbod vrachtautos en geen gordel dragen in de auto.

Geldrop: Technisch defect oorzaak brand

De Technische Recherche van de politie heeft dinsdag in de loop van de morgen onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in de sporthal aan de Coevering. Er is vastgesteld dat een transformator de brand veroorzaakt heeft. Er is géén sprake van een misdrijf.

Door de brand werd de alarminstallatie geactiveerd.

De brand brak dinsdagmorgen rond 5.15 uur uit. De brandweer had de brand rond 8.00 uur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen. In de directe omgeving werden veertien woningen tijdelijk ontruimd. De bewoners konden rond 9.00 uur weer terug naar hun woningen.