Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 11-01-2005

Brand in schuur
RODEN De politie kreeg dinsdagmiddag tegen drie uur melding van een brand in een schuur aan de Hallenweg. De schuur stond vlakbij de daar gevestigde manege. Omdat het een uitslaande brand werd, zijn de paarden in veiligheid gebracht. Inmiddels is de brandweer bezig om het smeulende hooi uit de schuur te halen en is er geen gevaar meer dat de brand zal overslaan naar de manege.

Politie controleert
EMMEN De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen fietsers gecontroleerd. Er zijn 24 processen-verbaal uitgereikt omdat de fietsverlichting niet naar behoren functioneerde. Ook heeft een persoon een bekeuring gekregen voor het niet bij zich hebben van een geldig legitimatiebewijs.
VALTE/EES Dinsdagmorgen heeft de politie ook gecontroleerd op de Weerdingerweg en de Borgerstraat. Acht fietsers werden bekeurd, zij hadden geen goede verlichting.
KLIJNDIJK Tien bekeuringen werden dinsdag uitgereikt tijdens een controle op de Hoofdweg in Kleindijk. De bekeuringen werden gegeven voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting. Ook kregen drie personen een bekeuring omdat hun bromfiets een te groot vermogen had. PESSE- De politie was dinsdag eveneens actief op de Hoogeveenseweg tussen Hoogeveen en Pesse. Tien mensen hadden de fietsverlichting niet voor elkaar. Zij kregen een bekeuring.

Aantal slachtoffers na verkeersongevallen
EMMEN Dinsdagmorgen tegen 08.00 uur werd een 71-jarige Emmenaar aangereden. De man stak de Weerdingerlstraat op het zebrapad over. Een 32-jarige man uit Coevorden reed op dat moment met zijn auto over de weg en zag de voetganger over het hoofd. Ambulancepersoneel verzorgden de kneuzingen en schaafwonden van de man. De man uit Coevorden krijgt een bekeuring voor het niet verlenen van voorrang aan overstekers op het zebrapad.(05-103450)

EMMEN - Een 27-jarige Emmenaar brak dinsdagmorgen zijn arm na een ongeval op de Waanderweg. De man stak vanaf de Waanderweg de Nieuw-Amsterdamsestraat over. De fietser had de 36-jarige automobilist uit Loon niet zien aankomen. Het gevolg een aanrijding.

MEPPEL De politie verleende hulp na een ongeval op de Ir. CF Bekinkbaan. Een 20-jarige vrouw uit Meppel raakte gewond en werd met klachten aan haar heup naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw reed met haar auto in de richting van het Oosteinde en raakte in de bocht de macht over het stuur kwijt. De auto draaide om zijn as en kwam achterste voren tot stilstand in de berm.

Medewerkers Stichting Veiligheidszorg lastig gevallen KLAZIENAVEEN Maandagavond zijn twee medewerkers van de Stichting Veiligheidszorg lastig gevallen in de omgeving van de Loperstraat. Enkele jongeren in autos hinderden de beide medewerkers. Uit onderzoek blijkt verder dat op de medewerkers is ingereden. De politie heeft vijf jongemannen aangehouden. Drie van hen zijn afkomstig uit Klazienaveen (twee van 18 jaar en één van 17 jaar), De twee anderen komen uit Emmen (19 en 21 jaar). Drie van hen werden na verhoor weer in vrijheid gesteld. De beide mannen uit Emmen zijn in verzekering gesteld. Momenteel zit nog één verdachte vast , de 19-jarige Emmenaar. Het onderzoek naar de exacte toedracht loopt nog. (05-103417)

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.