Gemeente Dordrecht


---

College stemt in met mediabeleid

Vincent Brinkhof
Het college van Burgemeester en Wethouders van Dordrecht heeft conform de Mediawet nieuw gemeentelijk mediabeleid vastgesteld. RTV Dordrecht, de lokale omroep van Dordrecht, speelt hierbij een belangrijke rol. Doel van het mediabeleid is dat zoveel mogelijk inwoners toegang hebben tot een onafhankelijk en gevarieerd media-aanbod. Om die reden is een actieve rol voor RTV-Dordrecht van belang.

De omroep diende bij de gemeente een verzoek in om 3 ton euro beschikbaar te stellen voor vervanging van digitale apparatuur. Er zijn intensieve gesprekken nodig geweest tussen de gemeente en de omroep over een sluitende meerjarenbegroting op termijn. B&W is bereid de omroep financieel tegemoet te komen, op voorwaarde dat de omroep de komende twee jaar zorgt voor groei naar een financieel onafhankelijker positie.

De nieuwe digitale apparatuur is van belang voor de kwaliteit van de uitzendingen en voor de continuïteit in de bedrijfsvoering. Daarom stelt
B&W eenmalig een bedrag van 140.000 euro beschikbaar en 216.000 wordt verstrekt uit subsidiegelden als lening die later wordt terugbetaald. Op deze wijze is de omroep in staat de begroting sluitend te maken en eigen inkomsten te verwerven zodat zij over twee jaar in staat is om zelf te investeren of middelen te verwerven op de kapitaalmarkt.

De gemeente en de omroep hebben regelmatig contact over de voortgang. Uiteraard worden nog gesprekken gevoerd over samenwerking tussen RTV-Dordrecht en RTV-Rijnmond en andere lokale omroepen in de regio.