Gemeente Lisse

11-01-2005 JEUGDBELEID: stelling van de week (4): hangplekken

In het concept van de Jeugdnota staat dat de gemeente geen officiële hangplekken wil aanwijzen (met één uitzondering: aan de rotonde Keukenhofdreef-Stationsweg). Als reden hiervoor wordt principieel gezegd, dat ook de jeugd recht heeft op de openbare ruimte en dus gewoon op straat of andere openbare plaatsen moeten kunnen verblijven.

Stelling: Door geen officiële hangplekken aan te wijzen, houdt de gemeente geen rekening met overlast. Het is beter om wél een paar hangplekken aan te wijzen en zo de overlast binnen de perken te houden. Dan weten burgers én jongeren waar ze aan toe zijn.

Discussieer mee!
Graag nodigen we u uit om mee te doen aan de discussie! Over de stelling van de week of over een ander onderwerp uit de conceptnota. Als het kan via de website (op het discussieforum), maar het mag ook schriftelijk of per E-mail (aderoon@lisse.nl). Dan zet de gemeente uw reactie op de website.
Wilt u het concept van de Jeugdnota inzien? Dan kan op deze site (Actueel -> Nieuws -> jeugdbeleid concept beleidsnota, document is te downloaden onderaan het artikel) en in het gemeentehuis. Het is ook mogelijk een exemplaar te krijgen tegen betaling van legeskosten.

Relevante informatie:
Informatie- en discussieavond Jeugdbeleid