Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek naar vernielde auto's afgerond

Wijchen 11-01-2005 - (08)

De politie heeft het onderzoek naar een spoor van vernielde autos in Wijchen afgerond. Gedurende dit onderzoek werden op woensdag 5 januari twee jongens aangehouden nadat zij op heterdaad waren betrapt bij het vernielen van autos op de Nieuweweg.

De jongens, van 17 en 18 jaar en afkomstig uit Beuningen en Nijmegen, hebben drie dagen op het bureau in Wijchen vastgezeten voor verhoor. Ook is op donderdag 6 januari een buurtonderzoek verricht waarbij diverse getuigen zijn gehoord. De jongens hebben bekend dat zij, onder invloed van softdrugs, in totaal 26 autos hebben vernield. Onder meer trapten de twee jongens autospiegels van de autos af. De vernielingen vonden plaats op diverse locaties in Wijchen waaronder de Ringlaan, Acaciastraat, Nieuweweg en de Grootventseweg.

Niet alleen autos van particulieren werden vernield, ook bij meerdere autobedrijven vonden vernielingen plaats. Voor zover eigenaren van autos zich niet zelf bij de politie hebben gemeld zijn ook eigenaren van aangetroffen beschadigde autos op dezelfde route door de politie benaderd. In totaal is 18 keer aangifte gedaan van vernieling. De politie draagt de zaak over aan Justitie die ook de schadevergoeding zal regelen.