Digitale Gemeente Houten

Tijdelijke huisvestiging Heemlanden niet meer in Leebrug

dinsdag 11 januari 2005 - Bron: Gemeente Houten

Kantoorpand De Suite in Leebrug is in principe niet langer in beeld als locatie voor tijdelijke huisvesting van College De Heemlanden. Dit hebben burgemeester en wethouders van Houten dinsdag besloten. In overleg met het schoolbestuur onderzoekt de gemeente nu alternatieven waaronder De Kruisboog. Uiterlijk medio februari besluiten b en w waar de noodlokalen komen te staan.

B en w besloten af te zien van De Suite na een verzoek hiertoe van het bestuur van College De Heemlanden. De school ziet zich genoodzaakt te kiezen voor meer zekerheid over het tijdig - aanvang schooljaar 2005/2006 - beschikbaar zijn van een locatie, zelfs als dat betekent dat zij genoegen moet nemen met kwalitatief mindere huisvesting.

Oorspronkelijk zou de uitbreiding van De Heemlanden worden gerealiseerd bij het huidige gebouw, als onderdeel van het zogenoemde Cultuurcluster. Vertraging van de spoorverdubbeling door Houten-centrum zorgt er echter voor dat ook de bouw van het Cultuurcluster langer op zich laat wachten. Hierdoor werd het noodzakelijk, in afwachting van permanente uitbreiding van De Heemlanden, op zoek te gaan naar een locatie voor tijdelijke huisvesting van de school.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).