Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 11 januari 2005

Op 11 januari 2005 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Voortzetting per 1 januari 2005 van beleid met betrekking tot verhaal van bijstand
Na de zomer van 2004 is bekend geworden dat de wetgeving over de herziening van het kinderalimentatie-stelsel, als gevolg van de invoering van de Wet werk en bijstand, in de Tweede Kamer is gestrand vanwege grote meningsverschillen. Het college besloot het huidige gemeentelijke beleid voort te zetten tot de inwerkingtreding van nieuwe wetgeving.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening, ter kennisgeving Cliëntenraad.]

Rapportage stand van zaken uitvoering Plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen
Het college heeft kennisgenomen van de stand van zaken uitvoering Plan van aanpak actualisering bestemmingsplannen. Uit de rapportage blijkt onder andere dat de bestemmingsplannen s-Gravenweg-West, Schenkel-Zuid, Middelwatering 2004 en Schollevaar volgens het afgesproken tijdspad worden uitgevoerd.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Stedelijke Ontwikkeling.]

Huurcontract Stichting Jongerenwerk Capelle (SJC) Het college ging in beginsel akkoord met het afsluiten van een huurcontract met de SJC voor de periode van 1 jaar. Het betreft het huren van een garagebox van de gemeente aan het Brederoplein die gebruikt gaat worden als opslag- en stallingsruimte.

Register kinderopvang
Het college nam kennis van het register waarin alle kindercentra uit Capelle aan den IJssel zijn opgenomen. Dit volgens het voorstel Implementatie Wet kinderopvang. Ook ging ze akkoord met de inrichting van het register.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

Kentekenonderzoek s-Gravenweg
Het college nam kennis van het kentekenonderzoek s-Gravenweg van 2 december 2004 en geeft het vrij voor publicatie. Op basis van het onderzoek spreekt het college het voornemen uit voor variant 1. In deze variant wordt/worden:

- éénrichtingsverkeer ingevoerd in oostelijke richting op het gedeelte tussen de aansluiting van het Wegelingenpark en Achter de kanaalweg

- alle afslagverboden op de kruising s-Gravenweg/Schenkelse Dreef opgeheven

- de chicanes op het gedeelte tussen de Schenkelse Dreef en de Prins Alexanderlaan vervangen door de CROW-sinusdrempel. Het voornemen wordt voorgelegd aan de betrokken bewoners.

Convenant buurtbemiddeling en voorstel verlening project Door de raad is de uitdrukkelijke wens uitgesproken de continuïteit van het project Buurtbemiddeling voor langere tijd te waarborgen om zo de slagingskans te optimaliseren. Het project wordt gefinancierd uit het Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing 1. Voor de financiering en de uitvoering van het project vanaf 1 januari 2006 tot en met 30 juni 2007 zijn daarom afspraken gemaakt met de partners Com.wonen en de politie. Deze zijn vastgelegd in een door de partijen te tekenen convenant.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

Beleidsplan Brede School Netwerken (BSN) Oostgaarde 2005-2008 en het Jaarwerkplan 2005
Het college stelde het beleidsplan BSN Oostgaarde 205-2008 vast. Daarnaast nam ze kennis van het jaarwerkplan 2005. Het accent in Oostgaarde ligt op het betrekken van ouders bij het onderwijs en het creëren van een naschools aanbod op gebied van sport en cultuur.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening.]

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.