Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

themajaar Water 2005

11-01-2005: Inge de Bruijn ontrolt themajaar Water 2005

In Lekker weg in eigen land-paviljoen in Utrecht

Inge de Bruijn heeft vandaag - dinsdag 11 januari - het toeristisch themajaar WATER 2005 ontrolt. Dat deed de topzwemster door een zeil met het logo van het nieuwe themajaar te onthullen in het Lekker weg in eigen land-paviljoen op de Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

Inge de Bruijn liet weten zich altijd als een vis in het water te voelen. "In Nederland voel ik mij overigens altijd een toerist, omdat ik zoveel in het buitenland vertoef om te trainen en te zwemmen", aldus De Bruijn. "Lekker weg in eigen land betekent voor mij hardlopen langs de Kralingse Plas in Rotterdam, wandelen langs de Maas en shoppen in Rotterdam".

De Olympisch kampioen lanceerde tevens de speciale themajaar-website www.water2005.nl. Dat deed zij samen met algemeen directeur Hans van Driem van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, de organisatie die toeristische themajaren initieert. In 2004 was het thema Architectuur & Design, volgend jaar is het Rembrandt 400 (ter gelegenheid van zijn geboortejaar vier eeuwen terug).
Water 2005 is opgesplitst in vier verschillende onderdelen: Water en Historie, Leven van het Water, Bouwen met en tegen het Water en Genieten op en aan het Water. Hoogtepunten zijn onder meer SAIL Amsterdam, de Rotterdamse Havendagen en de Amsterdamse Prinsengracht-concerten.

Het Lekker weg in eigen land-paviljoen (Hal 11) staat breed in het teken van de vier subthema's van het Waterjaar. Op tal van gebieden, zoals horeca, animatie en aankleding is het element water aanwezig. Ook voor specifieke watertoeristen is er veel informatie beschikbaar.

Het Nederland-paviljoen wordt tot en met zondag `bewoond' door in totaal ongeveer 60 bedrijven en organisaties, die een breed beeld geven van de toeristische en recreatieve mogelijkheden die in het binnenland zijn te vinden.
Dat aanbod is dit jaar extra `gekleurd' met nieuwe, levensgrote foto's, waarin veel bezoekers zichzelf direct zullen herkennen. Deze foto's geven thema's weer als Puur Genieten, Plezier en Vertier, Stadsleven, Wandelen en Fietsen. Meer informatie: www.lekkerweg.nl

Verstuur Top

Opening themajaar Vakantiebeurs 2005