ONPACT AG

IGEL Migratiekits - Thin Clients nieuw leven inblazen

IGEL Migratiekits - Thin Clients nieuw leven inblazen

BREMEN en FORT LAUDERDALE, Florida, January 11/PRNewswire/ --

IGEL Technology biedt twee nieuwe upgrade-kits waarmee aan de wens van klanten tegemoet is gekomen wat betreft de mogelijkheden om over te stappen van Thin Clients van andere fabrikanten naar Clever Clients van IGEL.

Na de succesvolle IGEL-upgrades voor de niet-langer bestaande NetVista terminals van IBM hebben klanten in toenemende mate gevraagd om aanvullende migratie-tools voor de omschakeling van een Thin Client infrastructuur van andere fabrikanten op Clever Clients van IGEL. IGEL Technology komt nu aan deze marktvraag tegemoet met de introductie van twee upgrade-kits voor een kostenbesparende omschakeling en dit is een aanzienlijke bijdrage aan de bescherming van investeringen.

Upgrade kits IGEL-TC3531 en IGEL-TC3533 zijn geschikt voor het upgraden van Thin Client modellen ITONA 3531 LI en ITONA 3533 LI van VXL.

IGEL-TC3531 is een IGEL firmware image dat ontwikkeld is voor het upgraden van de huidige 32 MB flash module en de ondersteunende communicatieprotocollen ICA van Citrix en RDP van Microsoft. Met de PowerTerm terminal emulatie kan een groot aantal legacy host applicaties met gemak gebruikt worden.

De afmetingen van het IGEL-TC3533 software image zijn iets groter om ruimte te bieden aan de 64 MB flash memory dat in de Itona TC 3533 LI geïnstalleerd is. Tevens biedt hij een ICA en RDP client, alsook een PowerTerm emulatiesuite. Daarnaast bevat hij een Mozilla browser met Adobe Acrobat en Macromedia Flash Player.

Uiteraard zit de krachtige IGEL remote management suite gratis inbegrepen bij de laatste upgrade-kits. Hierdoor kan de IGEL Thin Client infrastructuur centraal beheerd worden door middel van moderne coderingsprotocollen.
Daardoor worden updates en configuraties van Thin Clients en vele andere functies met optimaal gemak uitgevoerd via remote access.

Eenvoudige omschakeling zonder aanpassing van hardware

Het migratieproces wordt gecontroleerd door een installatie-tool op de bijgeleverde cd, waarvoor een externe CD-ROM drive met USB-verbinding nodig is. Om het opstartproces op gang te brengen vanaf de CD drive moet de BIOS van de clients eveneens omgeschakeld worden. Na de succesvolle installatie van de upgrade moet opnieuw opgestart worden vanuit flash memory.

Hierdoor kan de volledige client upgrade uitgevoerd worden zonder aanpassing van de hardware. Het volledige migratieproces kan zo eenvoudig, snel en moeiteloos plaatsvinden.

De nieuwe IGEL upgrade kits zijn verkrijgbaar tegen een nettoprijs van slechts 59 euro.

Dick Dordelmann, Product Manager bij IGEL, over de nieuwe upgrade-kits: 'De eigendomskosten van Thin Clients kunnen uiteindelijk alleen laag worden als verdere ontwikkelingen, service en ondersteuning voor de units op de lange termijn gegarandeerd kunnen worden. Als een op service ingestelde fabrikant garandeert IGEL Technology deze voordelen en beschermt de investering door mee te gaan met de laatste technologische ontwikkelingen. De migratie-tools van IGEL vormen hiervoor een solide basis.'

IGEL Technology

IGEL Technology GmbH, Bremen, heeft dochterondernemingen in Augsburg (Duitsland) en Fort Lauderdale (VS). Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt sinds 1988 de volledige serie op Linux en Windows gebaseerde terminals en Thin Clients. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn overkoepelende productlijn en de ontwikkeling van bijbehorende vernieuwende firmware en de Central Remote Management Suite. Een van de voordelen van IGEL Clever Client systemen is de hardware, maar het grootste voordeel is dat u aan de individuele behoeften van de klant tegemoet kunt komen en de beschikking heeft over een doeltreffend centraal klantenbeheer. Volgens het IDC rapport van 2003 (gepubliceerd in februari 2004) behoort IGEL tot de top vijf van meest succesvolle Thin Client fabrikanten ter wereld. IGEL Technology maakt deel uit van de wereldwijd actieve Melchers Group.

http://www.igel.com

http://www.onpact.de

Source: onpact AG

Redactionele contacten: VS filiaal, Matthew Haynes, 5450 NW Ave 33rd. Suite 100, Fort Lauderdale 33309, Tel: +1-954-739-9990, Fax:
+1-954-793-9991, haynes@igel.com; onpact AG, Dr. Ulrich Woessner, Isartalstrasse 49, 80469 München, Tel.: +49-89-759-003 - +49-089-759-003-125, Fax: +49-89-759-003-10 +49-089-759-003-10 woessner@onpact.de; Hoofdkantoor, IGEL Technology GmbH, Frank Lampe, Schlachte 39/40, 28195 Bremen, Tel: +49-421-1769-370, Fax: +49-421-1769-302, lampe@igel.com

11 jan 05 08:42