Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 11-01-2005 - Nieuwsberichten dsistrict Eemland zuid

Auto in het gras

AMERSFOORT In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 januari bleek een gestrande automobilist teveel te hebben gedronken.

Rond 00.15 uur kreeg de politie de melding dat een auto op de Outputweg gestrand zou zijn. Ter plaatse troffen politiemensen inderdaad een auto in de berm aan. De bestuurder, een 25-jarige man uit Zeist, zat met zijn auto vast in het gras. De politiemensen constateerden dat de bestuurder naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 325 ug/l, bijna anderhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur. Zijn auto is door een takelbedrijf uit de berm getrokken.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandagmiddag 10 januari een verkeerscontrole op diverse locaties gehouden.

Bij de controle werden tien bekeuringen uitgeschreven en wel voor: negeren van het rode verkeerslicht (5), niet handenvrij bellen (2), fout parkeren (2) en niet rechts houden (1).

Fietsverlichtingscontrole

LEUSDEN De politie heeft op maandag 10 januari van 07.15 uur tot 08.15 uur op de Asschatterweg een fietsverlichtingscontrole gehouden. Achtentwintig fietsers hadden hun verlichting niet in orde en werden bekeurd.

Fietser gewond

LEUSDEN Op maandag 10 januari raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een andere fietser.

Rond 14.10 uur reden een 64-jarige fietser uit Amersfoort en een jongen uit Amersfoort (leeftijd onbekend) met zijn fiets over de Arnhemseweg. Bij de kruising met de Maanweg reden beiden door het groene verkeerslicht, maar de jongen sloeg plotseling linksaf zonder daarbij richting aan te geven. Daardoor kwamen beide fietsers in botsing en viel de 64-jarige man tegen een verkeerslicht.

De 64-jarige Amersfoorter werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar bleek dat hij een breuk in een rugwervel had opgelopen.