Provincie Noord-Brabant




Stand economie in Noord-Brabant

Ondernemers optimistisch over functioneren eigen bedrijf

Ondanks het feit dat de economie kwakkelt, blijven Brabantse ondernemers optimistisch over de orders van hun eigen bedrijf.
Dit staat in de Economische Barometer Brabant die een beeld geeft van de economische situatie in de provincie, opgesteld in opdracht van de provincie, door onderzoeksbureau EIM.

De Brabantse economie zal sterker groeien dan het landelijk gemiddelde. Vooral industrie- en exportbedrijven profiteren van de verwachte opleving van de conjunctuur. Het aantal werklozen in Brabant ligt 9% hoger dan een jaar geleden maar ligt nog wel onder het landelijk gemiddelde (8,2; landelijk 9,0).

De Barometer stond eind december 2004 op +17. Het derde kwartaal van 2004 was dat nog +23. De reden hiervan is dat de ondernemers geen vertrouwen hebben in de Nederlandse economische ontwikkeling.
De resultaten van dit onderzoek zijn overigens in overeenstemming met de ERBO-enquete (enquete regionale bedrijfsontwikkeling) van de Kamer van Koophandel en de Sociaal-Economische Verkenningen van de provincie Noord-Brabant.