KPN NV

|                                                      |Datum                   |
|Accell Group kiest voor internationaal                |11 januari 2005         |
|VPN-nNetwerk internationale van Call Centre Service  |                        |
|van KKPN                                              |                        |
|                                                      |nummer                  |
|                                                      |05/01                   |
|                                                      |                        |
|                                                      |                        |
KPN en Accell Group Philips hebben een contract getekend voor de oplossing EuroRings MPLS IP VPN. Het netwerk zal worden gebruikt voor data- en videocommunicatie levering van de internationale Call Centre Service voor een voortussen 14 locaties in Europa. Met het tekenen van het contract gaan beideDe partijen gaan een overeenkomst een contract aan voor een periode van 53 jaar. Met deze continuering van de samenwerking is een bedrag vanit contract is een bedrag van bijna E 23,2 miljoen gemoeid.

De implementatie van EuroRings MPLS IP VPN maakt de uitwisseling van data (ERP en andere applicaties) en video mogelijk tussen de 14 Europese locaties van Accell Group. Daarnaast wil Accell met deze volledig door KPN beheerde , een Europese groep van ondernemingen die actief zijn in het ontwerpen, produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur,EuroRingsoplossing ook een verdere centralisatie van de AS-400-systemen bewerkstelligen. Accell is een Europese groep van ondernemingen die actief zijn in het ontwerpen, het produceren en de marketing en verkoop van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur.

Via deze Call Centre Service, wordt alle inkomend telefoonverkeer van klanten van Philips Consumer Electronics en DAP in Europa omgeleid naar de vier call centers van Philips. Het Call Centre verzorgt op effectieve en efficiënte wijze een centraal en geïntegreerd punt voor klantcontact, accountmanagement, implementatie, projectmanagement, onderhoud en facturering. Deze Call Centre oplossing is een onderdeel van het Infonet portfolio en KPN levert deze dienst via zijn 100% dochter Infonet Nederland.

TotaalaanbiederGemaksvoordelen
'We hebben voor KPN gekozen omdat Dde kwaliteit en toekomstvastheid van het EuroRings-netwerkde dienstverlening van Call Centre Service van KPN vol voldoet prima aan onze hoge eisen', aldus Menno Bokslag, directeur IT Services bij Accell Group. 'Ook speelde de prijs een belangrijke rol bij onze keuze. Door de centralisatie van applicaties en systemen blijven we kosten besparen. Rudy Provoost, . Daarnaast hebbenis de betrouwbaarheid en flexibiliteit van KPN een grote rol gespeeld bij onze keuze. Doordat we ook vaste en mobiele telefonie en Internet Access afnemen, is KPN de voor ons een totaalaanbieder voor onze ICT-behoefte.' dekking van de dienst in Europa voor ons een belangrijk argument om met KPN in zee te gaan. Ook speelt de prijs-kwaliteitverhouding een belangrijke rol en het feit dat wij hiermee schaalvoordeel bij de inkoop benutten. Bovendien behalen wij de gemaksvoordelen van één contact en één contract doordat wij nu te maken hebben met slechts één dienstverlener die ons een end-to-end-oplossing biedt. We zijn in het bijzonder te spreken over de positieve houding van het team van KPN en de niet aflatende inzet om te komen tot een oplossing op elke vraag van Philips.'

Positieve houding
Boudewijn Janssen, sales general manager KPN regio Noord-Oost bij KPN, zegt blij te zijn met de keuze van Accell Group. 'KPN heeft pro-actief met Accell Group meegedacht over een kosteneffectieve oplossing. Met het EuroRings MPLS VPN kunnen nu meer locaties met een hogere bandbreedte worden aangesloten. Bovendien wordt het gehele netwerk door KPN beheerd. Accell heeft met EuroRings MPLS VPN gekozen voor een toekomstvast netwerk, dat indien gewenst ook gebruikt kan worden voor Voice over IP (VoIP).'

Over KPN
Het internationale netwerk van KPN bestaat uit een ultramodern data/IP backbone met een naadloos dekkingsgebied, dat grote zakelijke en financiële centra van Europa bestrijkt. Via de EuroRings van KPN, een glasvezelnetwerk met een zeer hoge capaciteit, is iedere netwerkoplossing voor zowel carriers als bedrijven te leveren.

KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie en datadiensten via het vaste net in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Duitsland, Nederland en België, en datadiensten in West-Europa. In Nederland is KPN marktleider in de belangrijkste segmenten van de telecommunicatiemarkt. Met E-Plus in Duitsland en BASE in België is KPN in deze landen de op twee na grootste aanbieder in de mobiele markt. Per 30 september 2004 bediende KPN 7,5 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting en 1,6 miljoen internetklanten in Nederland, en nog eens 16,4 miljoen mobiele klanten in Nederland, Duitsland en België. Op dezelfde datum had KPN 31.580 medewerkers. Kijk voor meer informatie over KPN op www.kpn.com.

Over Accell Group
Accell Group is een Europese groep van ondernemingen actief in het ontwerpen, produceren en de marketing van fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur. Verkoop van fietsen met de merken Batavus, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Sparta, Staiger, Tunturi en Winora vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Hongarije en Finland. Verkoop van de fietsen, fietsaccessoires en fitnessapparatuur vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Finland en overige landen zoals België, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland.

Accell Group is in omzet de grootste fietsengroep van Europa.

De aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van de Euronext Amsterdam. De aandelen zijn opgenomen in het Next Prime segment van Euronext en kunnen door een door Accell Group aangestelde liquidity provider permanent verhandeld worden.

Kijk voor meer informatie op: www.accell-group.com.


---

Noot voor de redactie,

KPN NV