Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam



Sportadviesraad Geuzenveld-Slotermeer

Sinds 11 januari 2005 heeft het stadsdeelbestuur er een adviesraad bij: de Sportadviesraad Geuzenveld-Slotermeer (SAGS).

Het stadsdeelbestuur wilde al sinds begin 2004 een sportadviesraad, die het stadsdeelbestuur kan adviseren op sportgebied.De oprichting van zo'n adviesraad was tevens de wens van de Amsterdamse Sportraad (ASR), die op stedelijk niveau het college van Burgemeester en Wethouders adviseert op het gebied van de sport.

De ASR moedigde de stadsdelen dan ook aan om op lokaal niveau een adviesorgaan van het Dagelijks Bestuur op het gebied van sport in te stellen. De SAGS is de zesde sportadviesraad op stadsdeelniveau in de stad Amsterdam.

De feiten
Achtergrond
De Amsterdamse Sportraad (ASR) heeft in algemene zin tot doel de sport in Amsterdam te bevorderen en deelname aan sport te stimuleren. De adviezen van de ASR zijn vooral gericht op de stad Amsterdam en niet altijd toegesneden op de concrete situatie en de ontwikkelingen ter plaatse.

Om meer maatwerk te kunnen leveren als het gaat om sportbevordering en sportstimulering op stadsdeelniveau hebben meerdere stadsdelen het besluit genomen over te gaan tot het instellen van een sportadviesraad op stadsdeelniveau.

Doel
De SAGS heeft als doel de mening van de sport in alle geledingen te laten doorklinken bij de beleidsvorming en besluitvorming van sportaangelegenheden in het stadsdeel. Zij kunnen gevraagd en ongevraagd advies geven aan het stadsdeelbestuur over het financiële beleid, het accommodatiebeleid en de optimalisering van de sportvelden.

Daarnaast kan de SAGS een belangrijke rol spelen binnen het project SENS (Sportpark Eendracht Nieuwe Stijl). Zij kunnen ook helpen om het sportbeleid van het stadsdeel te laten doorklinken bij de bewoners van Geuzenveld-Slotermeer.

De SAGS kan inspelen op problemen waarmee sportverenigingen in het stadsdeel te kampen hebben. Denk bijvoorbeeld aan sociale veiligheid, bereikbaarheid, sportvelden, clubgebouwen en regel- en wetgeving. Ook kunnen zij een belangrijke rol vervullen in de samenwerking tussen de stadsdeelorganisatie, scholen en sportverenigingen.

Reglement
De afspraken betreffende het doel, taak en functie van de SAGS zijn vastgelegd in het Reglement Sportadviesraad Geuzenveld-Slotermeer. Via de SAGS voorzitter kun je een exemplaar van het reglement opvragen.

Even voorstellen
Bij de werving en selectie is er naar gestreefd dat de SAGS een afspiegeling vormt van de sporten die beoefend worden in het stadsdeel. Ook is er naar gestreefd om de SAGS een afspiegeling te laten zijn van de samenstelling van de bewoners van het stadsdeel.

Verder zijn, om een zo onafhankelijk mogelijke advisering van de Sportadviesraad te kunnen waarborgen, alle leden benoemd op basis van persoonlijke titel en kennis op het gebied van sport in het stadsdeel.

Robin de Bood installeerde op 18 januari 2005 tijdens de speciale sportnieuwjaarsreceptie de volgende leden:
o Berry Teijsse (46 jaar, Voetbalvereniging Blauwwit, Rugby AAC) o Chris Schut (46 jaar, voorzitter voetbalvereniging SDW, scheidsrechter, penningmeester Manage Geuzeneiland) o Paul zum Vörde Sive Vörding (55 jaar, voorzitter zwemvereniging De Dolfijn, voorzitter afdeling schoonspringen, voorzitter MR Openbare School)
o Martin ter Horst (31 jaar, bestuurslid tennisvereniging ATC Slotervaart)
o Gerrit van der Vinden (57 jaar, bestuurslid stichting Voetbal in Mokum, jeugdscoutingsteam Ajax, oud-lid voetbalvereniging DCG) o Hanna van Putten (35 jaar, voetbalvereniging Sporting Maroc, meidenvoetbal)
o Jos Koper o/g Jansen(55 jaar, Bestuurslid Volleybalbond, Bestuurslid Amsterdamse Sportraad)

Contact:
voorzitter ad interim J. Koper o/g Jansen

Link(s):
Amsterdamse Sportraad