Gemeente Utrecht

" EIGENTIJDS BROEK IN WATERLAND " IN LEIDSCHE RIJN

In De Oeverwal, Leidsche Rijn Utrecht, geeft de gemeente Utrecht 29 vrije kavels uit. Op de kavels kunnen kopers vrijstaande of twee-onder-eenkapwoningen realiseren met een karakteristieke uitstraling, passend bij het referentiebeeld 'Broek in Waterland'. De kavels zijn gesitueerd op een langgerekt eiland, gelegen op de grens van de wijken Het Zand en Parkwijk-noord. Het eiland wordt omsloten door een brede singel en is alleen toegankelijk via één van de vijf bruggen.

Voor De Oeverwal is gekozen voor het historische referentiebeeld van Broek in Waterland. Dit pittoreske schildersdorp is bekend vanwege haar geschilderde houten huizen in lichte pasteltinten. In De Oeverwal wordt aan kavelkopers gevraagd een eigentijdse variant van dit historische voorbeeld te realiseren, waarbij wit, lichtgrijs of lichtgroen geschilderd hout als hoofdmateriaal gebruikt moet worden. Zo ontstaat een eiland met een sterke, eigen identiteit en een levendig en gevarieerd straatbeeld.

De Oeverwal grenst aan een gedeelte van Leidsche Rijn dat al helemaal gerealiseerd is. Het voorzieningencentrum Parkwijk is dichtbij. Bovendien is het centrum van Utrecht binnen 20 minuten bereikbaar per fiets of bus.

De kavels variëren in grootte van 300 tot 750 m² en de prijs per m² is vanaf ¬ 350,- (excl. BTW). Op 17 kavels kunnen vrijstaande woningen worden gebouwd en op 12 kavels zijn twee-onder-een-kapwoningen gepland. Ook is het mogelijk twee aaneengesloten kavels te kopen om daar één woning op te bouwen. De 29 vrije kavels worden in twee fases uitgegeven. Voor de eerste fase, bestaande uit 20 bouwkavels, kunnen geïnteresseerden zich inschrijven tot 25 januari 2005.

Informatieavond 11 januari
Dinsdag 11 januari 2005 is er een informatieavond over De Oeverwal in Informatiecentrum Leidsche Rijn, Verlengde Vleutenseweg 32 te Utrecht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom tussen 19.00 - 21.30 uur. De centrale presentaties starten om 19.30 en 20.30 uur. Onder andere de stedenbouwkundige en de projectleider geven uitleg over de randvoorwaarden en procedures. Bovendien is er ruimte voor vragen en persoonlijke gesprekken. De brochure met uitgebreide informatie en het inschrijfformulier kan worden opgevraagd via de website www.deoeverwal.nl. Op deze website kan men ook terecht voor meer informatie over het project.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u terecht bij Ingeborg Bekker, afdeling communicatie, Projectbureau Leidsche Rijn, tel. (030) 286 7005. Ook kunt u bij de afdeling communicatie de verkoopbrochure en beeld- en kaartmateriaal opvragen, tel. (030) 286 4054.