Openbare Bibliotheek Oss

Persbericht

Oss, januari 2005

Tentoonstelling mee Noordoost Brabant in de bibliotheek Oss:

Ondersteuning bij leven met een beperking

Van dinsdag 11 tot en met zaterdag 29 januari a.s. is er in de Bibliotheek Oss een tentoonstelling te zien over de activiteiten van MEE Noordoost Brabant te Oss.

MEE geeft advies, ondersteuning en informatie aan mensen met een lichamelijke beperking, een verstandelijke beperking, een chronische ziekte, een zintuiglijke beperking of mensen met autisme. Ook ouders, hulpverleners en andere belangstellenden kunnen bij MEE terecht.

De tentoonstelling is gratis te bekijken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Oss.

MEE Noordoost Brabant is gevestigd aan de Berghemseweg in Oss en iedereen kan er terecht voor informatie of ondersteuning op het gebied van leven met een beperking. Er wordt bijvoorbeeld hulp en advies gegeven bij het opvoeden, woonbegeleiding, sociaal juridisch advies, integratie bij onderwijs of arbeid en psychosociale ondersteuning.

Ook houdt MEE zich bezig met vrijetijdsbesteding, vorming, cursussen en gespreksgroepen.

Tijdens de tentoonstelling in de Bibliotheek Oss krijgt men een indruk van wat het informatiecentrum MEE te bieden heeft aan belangstellenden. Naast algemene informatie over MEE worden een viertal themas uitgewerkt namelijk autisme, hersenletsel, vrije tijd en opvoedingsondersteuning. Dit is slechts een greep uit de onderwerpen waarvoor men bij MEE terecht kan. Het informatiecentrum MEE in Oss is dagelijks geopend van 9.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0412- 653080. Meer informatie over MEE is te vinden op www.mee-nob.nl

De tentoonstelling over de activiteiten en mogelijkheden van MEE Noordoost Brabant is de hele maand januari te bekijken op de begane grond in de Bibliotheek Oss.

Einde persbericht.

www.mee-nob.nl