Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

UITREIKING GOUDEN BOUILLONBLOKJE OP WINE PROFESSIONAL, RAI AMSTERDAM

Dinsdagmiddag om 15.00 uur zal, voorafgaand aan de prijsuitreiking van de Nationale Huiswijncompetitie, Will Jansen, hoofdredacteur van het cultureel gastronomisch magazine Bouillon! het Gouden Bouillonblokje uitreiken aan John Vincke, restaurant manager van Mangerie De Kersentuin in Amsterdam.

Het gouden Bouillonblokje is een soort bewijs van respect voor iemand die in de Nederlandse gastronomie het afgelopen jaar de wind flink van voren heeft gehad en wel een oppepper kan gebruiken.

John Vincke heeft begin 2004 samen met Robert Kranenborg de handdoek in de ring moeten gooien bij het veelbesproken restaurant Vossius in Amsterdam. Na een periode van recupereren heeft hij het water uit zijn haar geschud en is bij Mangerie de Kersentuin aan de slag gegaan. Hij is daar begonnen aan een traject waarin de restaurantorganisatie van diverse Bilderbergvestigingen tegen het licht gehouden zullen worden en waar nodig verbeterd. Vraag aan Bilderbergdirecteur Erik de Wit en chef de cuisine Michel van der Kroft hoe ze het samenwerken met Vincke ervaren en u krijgt te horen dat er zeer veel elan is binnen gebracht. Men heeft er weer zin in .

Het Gouden Bouillonblokje is een 18 karaats reversspeld ontworpen door Anton Hes van Wo Man Creative.

Bouillon! cultureel Gastronomisch magazine is een tijdschrift in boekvorm dat vier keer per jaar verschijnt. Het is bedoeld voor iedereen die van lekker eten en drinken houdt en dieper of breder geïnformeerd wil zijn daarover. De lezende kookfanaat of de kokende leesfanaat, zeg maar.

Pers, horeca- en wijnprofessionals hebben gratis toegang tot Wine Professional na registratie vooraf. Meer informatie en registratieformulier vindt u op www.thewinesite.nl (via link rechtsboven).


---