Gemeente Gouda


gouda vecht voor hogere aanvullende uitkering (07/01/2005)

Op dinsdag 11 januari 2005 om 10.00 uur dient de beroepszaak van de gemeente Gouda over de arkel-12-uitkering bij de Rechtbank 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht.

Tijdens een eerdere zitting (november 2003) werd het beroep van Gouda niet ontvankelijk verklaard, omdat de gemeente - volgens de rechtbank
- tegen de verkeerde beschikking bezwaar had gemaakt. Op 8 september 2004 heeft de Raad van State deze uitspraak vernietigd en de zaak naar de rechtbank terugverwezen.

Komende dinsdag dient de nieuwe behandeling. Hopelijk komt dan eindelijk een einde aan de lange strijd van Gouda om meer aanvullende steun en definitieve duidelijkheid over de Goudse financiën. Overigens duurt het dan nog circa zes tot acht weken voordat de rechtbank haar besluit openbaar maakt.

korte terugblik
Op 14 december 2001 heeft de minister van Binnenlandse Zaken de afkoopsom voor Gouda in het kader van de artikel-12-aanvraag vastgesteld. Bij de vaststelling van de afkoopsom is Binnenlandse Zaken
afgeweken van de door deskundigen bepaalde minimaal noodzakelijke onderhoudsbudgetten voor wegen, plantsoenen en dergelijke. De gemeente Gouda is van mening dat dit een onjuiste beslissing is en de afkoopsom daardoor te laag is vastgesteld.

Tegen de beschikking heeft het gemeentebestuur dan ook bezwaar aangetekend. Op 16 oktober 2002 is dit bezwaar door de minister ongegrond verklaard, waartegen het gemeentebestuur beroep bij de rechtbank heeft aangetekend.


-- einde bericht --