Ingezonden persbericht

VVD Rotterdam stelt vragen over betalen boets door Sociale Dienst

Sociale Dienst betaalt boetes opgelegd bij overtreden bedelverbod

ROTTERDAM, 20050111 -- De VVD Gemeenteraadsfractie Rotterdam heeft vragen gesteld over de boetes die betaald worden door de Sociale Dienst. Het beteft hier boetes die opgelegd zijn door politie bij het overtreden van het bedelverbod. De VVD Rotterdam is hierover onthutst.


Op 3 januari 2005 werd op TV Rijnmond het programma 'het onbelangrijkste van 2004' uitgezonden. In dit programma zagen wij een zwerver genaamd Peter, die uitspraken deed over de sociale dienst. Hij wist te vertellen dat indien zwervers een boete krijgen wegens het overtreden van het bedelverbod, zij deze laten betalen door de Sociale Dienst van Rotterdam. Op de vraag of dat zomaar kan antwoordde hij dat het zeer gemakkelijk gaat.

De VVD is onthutst over het feit dat de ene dienst een boete uitschrijft die de andere dienst weer betaald. Graag willen we u de volgende vragen stellen:

*1. Is dit bericht juist?
*2. Op welke wijze wordt de boete via de uitkering verrekend?
*3. Indien de boete niet via de uitkering wordt verrekend, bent u met ons eens dat het ontoelaatbaar is dat dit soort financiële ondersteuning plaats vindt?




Ingezonden persbericht