Ingezonden persbericht


Popcentrum PODIUM

H a r d e n b e r g

PERSBERICHT AZIË

PODIUM HARDENBERG HELP MEE AAN BOUW WEESHUIS OP SRI LANKA

Hardenberg-, Door middel van het ter beschikking stellen van de gehele opbrengst uit de entree van de regiorockavond met de bands 'OLD NI-JS' (Normaal zonder Bennie Jolink) en 'JA DAT ZAL' gaat Popcentrum PODIUM in Hardenberg op 22 januari direct meewerken aan de bouw en inrichting van een weeshuis in de buurt van Unuwatuna aan de zo zwaar getroffen zuidkust van Sri Lanka.

De Nederlandse Marja van Leeuwen was op Sri Lanka werkzaam in de toeristenbranche en is, als eerste buitenlandse hulpverlener, direct na de ramp met een zelf gecharterd vliegtuig hulp gaan leveren in het zwaar getroffen Galle aan de zuidkust van Sri Lanka. Dit naar aanleiding van een telefonische schreeuw om hulp van een bevriende Singalese arts Dr. Prasad Muthumanyake. Na het inzamelen van 24 dozen antibiotica en verband is zij afgereisd naar Sri Lanka en begonnen aan het helpen van de slachtoffers. In een als noodhospitaal ingerichte tempel in Galle heeft zij, naast de 24 dozen medische hulpmiddelen, de onderweg gekochte 500 kilo rijst afgeleverd en een aantal containers drinkwater. Een cameraploeg van Twee Vandaag heeft haar begeleid op haar missie en de beelden zijn rechtstreeks uitgezonden op de Nederlandse televisie. Die reportage werd gezien door de directie van de Podiumgroep die onmiddellijk contact met Marja van Leeuwen opnam. Haar eerste reactie: Daar ben ik even stil van! Wat een mooi initiatief en wat een aanbod! Concreet heb ik 20.000 m2 grond tot mijn beschikking aan de geteisterde zuidkust, waar naar verwachting deze week de aannemer gaat beginnen met accommodatie voor 350 weeskinderen. Opening medio maart ! Met school, dokterspost en tandartspost. Ik zou het geweldig vinden wanneer Podium Hardenberg meedeed!

De Podiumdeuren gaan de 22-ste al om 21.00 uur open en de entree voor deze avond bedraagt 10 euro. Dit bedrag gaat volledig naar genoemde stichting. Alle informatie staat ook op de website van de Podiumgroep: www.poppodium.nl. Alles over de STICHTING WEESHUIS SRI LANKA is te lezen op: www.weeshuissrilanka.nl.

Einde Persbericht