3 e persbericht van dinsdag 11 januari 2005

Eindhoven 11-01-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na slaan vrouw

Een man van 34 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagmiddag rond 13.30 uur op de Begijnenhof aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij rond 12.00 uur op de Vestdijk een vrouw uit Eindhoven (leeftijd onbekend) zonder aanleiding op haar gezicht heeft geslagen. Daardoor liep zij een bloedende hoofdwond op waaraan ze door ambulancepersoneel is behandeld. Op basis van het signalement van de verdachte werd de man korte tijd later aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Driemaal op de bon

Een Eindhovense automobilist van 43 jaar oud heeft dinsdagmiddag drie bekeuringen gekregen. Agenten zagen hem op de kruising Tongelresestraat/Jeroen Boschlaan door het rode verkeerslicht rijden terwijl hij ook verkeerd had voorgesorteerd. Bij controle bleek ook de apk van de auto verlopen te zijn.

Eindhoven: Verdachte van mishandelen vriendin aangehouden

Een man van 33 jaar uit Eindhoven is dinsdagochtend rond 7.30 uur op de Lodewijkstraat aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij zijn 28-jarige Eindhovense vriendin de afgelopen jaren geregeld heeft mishandeld door haar te schoppen en te slaan. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Ruim 30 bekeuringen bij controles

Bij verkeerscontroles op de Emmasingel en de Mathildelaan zijn dinsdag tussen 16.15 en 17.30 uur 17 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen onder meer naar automobilisten die zonder gordel reden (6) en/of niet-handsfree aan het bellen waren (3) en naar weggebruikers die door rood licht reden (3). Bij controles op allerlei plaatsen in Woensel-Zuid zijn dinsdag 16 bekeuringen uitgedeeld. Zeven gingen er naar automobilisten die geen gordel droegen en negen naar automobilisten die verkeerd stonden geparkeerd.

Helmond: Verdachte van mishandelen echtgenote opgepakt

Een 27-jarige Helmonder is dinsdagavond rond 18.50 uur aangehouden op de Welpenstraat. Hij wordt er van verdacht dat hij zijn 26-jarige echtgenote de afgelopen jaren geregeld heeft mishandeld door haar te slaan. De man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Cortenbachstraat is dinsdag tussen 10.10 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 409 gecontroleerde voertuigen reden er acht harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 62 km/u. Op de Aarle Rixtelseweg reden tussen 13.25 en 15.25 uur 45 bestuurders harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid van alle 919 gecontroleerde voertuigen was 77 km/u.

Someren: Zes aanhoudingen na woninginbraak

Op het Stevensvaartje zijn dinsdagmiddag rond 17.30 uur zes mannen met de Poolse nationaliteit aangehouden. Ze zaten in een auto die zich daar verdacht ophield. Toen de mannen door de gewaarschuwde politie werden gecontroleerd, bleken enkelen van hen spullen bij zich te hebben die kort daarvoor waren weggehaald bij een inbraak in een woning aan het Stevensvaartje. Het ging onder meer om een digitale camera en een trouwboekje. De mannen (19, 24 (2), 36, 38 en 39 jaar oud) zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Someren: Man met valse identiteitsbewijzen opgepakt

Een 35-jarige man uit de Oekraïne is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Provincialeweg in Someren. Bij een verkeerscontrole toonde hij Poolse identiteitsbewijzen, die na onderzoek vals bleken te zijn. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Gemert/Beek en Donk/Handel: Bekeuringen bij verkeerscontroles

Bij verkeerscontroles op een aantal plaatsen in Beek en Donk, Gemert en Handel zijn dinsdag overdag 23 bekeuringen uitgedeeld. Ze gingen onder meer naar automobilisten die hun gordel niet om hadden (3), bestuurders van bromfietsen met een te hoog vermogen (3x) en automobilisten die geen parkeerschijf hadden gebruikt (12).

Bladel/Steensel: Verkeerscontroles

Op de Lange Trekken en de Sniederslaan in Bladel hebben dinsdag 20 weggebruikers een bekeuring gekregen. Ze gingen naar automobilisten die te hard reden (7) en/of hun gordel niet om hadden (2) en naar bromfietsers met een brommer met een te hoog vermogen (6). En op de Eindhovenseweg in Steensel kregen 13 automobilisten een bekeuring omdat ze te hard reden (7) en/of geen gordel om hadden (6).