Ingezonden persbericht


Persbericht

Griekse pareltjes op de vakantiebeurs

Kefalonia en ithaka... ontdek het groene hart van de ionische zee!

Amsterdam, 8 december 2004 - De komende editie van de Vakantiebeurs belooft een speciale te worden. Twee relatief onbekende vakantiebestemmingen presenteren zich in de Jaarbeurs Utrecht: Kefalonia en Ithaka. Deze mooie Griekse eilanden staan steeds meer in de belangstelling. En terecht. De combinatie van bezienswaardigheden op cultuurhistorisch gebied (kloosters, burchten, archeologische opgravingen en musea) en de betoverende schoonheid van de natuur maakt dat een reis naar Kefalonia en Ithaka meer dan de moeite waard is.

Kefalonia

In Griekenland weten ze wat voor pareltje Kefalonia is. De inwoners zijn dan ook trots op hun eiland, en gelijk hebben ze! Het eiland oogstte bekendheid toen de schrijver Louis de Bernières het wereldberoemde 'Kapitein Corelli's Mandoline' schreef, dat zich afspeelt op het eiland. Kefalonia is een eiland gelegen in de Ionische Zee, even ten zuiden van het eiland Lefkas, in het noordwesten van Griekenland. Het eiland heeft zo'n 32.000 inwoners en de hoofdstad is Argostoli. De bijnaam van Kefalonia is het 'bloemeneiland' vanwege de heerlijke bloemengeur die er hangt en de enorme variëteit aan kruiden, bloemen en planten. Door het gematigde klimaat kent Kefalonia milde winters en relatief koele zomers, en de zon schijnt er volop gedurende het gehele jaar. Het eiland is bijzonder rijk aan uiteenlopende landschappen en diverse soorten stranden.

Ithaka
Dit kleine eiland met een rijke historie vormt een provincie met Ithaka en is wereldwijd bekend als de thuisbasis van Odysseus. De schrijver Homerus was zo verrukt van dit wondermooie eiland dat hij het tot in detail beschreef en gebruikte als leidraad door zijn beroemde verhaal. Eeuwenlang inspireerde Ithaka dichters en romanschrijvers. En dat is niet zo verwonderlijk, want het heeft veel moois te bieden. Witte stranden en een helderblauwe zee, rustieke dorpjes en een vriendelijke bevolking die trots is op het eiland.

Kefalonia en Ithaka op de Vakantiebeurs Utrecht

Op de Vakantiebeurs ligt de wereld aan je voeten. De beurs vindt plaats van 12 tot en met 16 januari in de Utrechtse Jaarbeurs. Kefalonia en Ithaka zijn hier te vinden bij de stand van de Ionische Eilanden (Griekenland), standnummer 01.D084.

Reisinformatie
Voor meer informatie over Kefalonia en Ithaka, zie ook www.kefalonia.net.gr/ www.grieksverkeersbureau.nl of bel via 0900 202 59 09. De touroperators Bel Air, Cycletours, Flex Travel en Ross Holidays bieden de eilanden aan.