Politie Limburg-Zuid

Team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee doet inval in drugspanden

Schinveld 12-01-2005 - Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee dat samenwerkt met de politie van het District Heerlen heeft zaterdagavond 8 januari 2005 en maandagavond 10 januari 2005 invallen gedaan in woningen aan de Akerstraat Noord en Hoensbroek en aan de Pastoor Brounsstraat te Schinveld.

Aan de inval in Hoensbroek ging de aanhouding van drie Griekse mannen (18, 19 en 30 jaar) afkomstig uit Keulen (D) vooraf. Zij werden vlak voor de grensovergang op de A76 aangehouden met in hun bezit 4 gram cocaïne en 10 XTC tabletten. Bij de daarop volgende inval in een woning aan de Akerstraat-Noord werden o.a. 100 gram cocaïne, een revolver met een grote hoeveelheid munitie en een geldbedrag van 5600 aangetroffen.

De inval in een woning in Schinveld was het gevolg van klachten die bij de politie waren binnengekomen over vermoedelijke verkoop van drugs. Nadat een tweetal mannen van 27 en 17 jaar uit Schinveld en Jabeek waren aangehouden met softdrugs, werd een onderzoek in de woning ingesteld. Hierbij werden 35 gram softdrugs, 61 XTC tabletten en een weegschaal aangetroffen.

In de kelder bevond zich nog kleine hennepplantage van 9 planten. Een 27 jarige Nederlander, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. De man werd in verzekering gesteld.